SEGRE

MACROECONOMIA ANÀLISI COMARCAL

Només 3 comarques de Lleida tenen pensions mitjanes de més de 900 €

Les jubilacions d’assalariats superen els mil a Aran, l’Alta Ribagorça, el Segrià i el Jussà || Les Garrigues és el territori amb les prestacions més baixes

Concentració ahir de la Marea Pensionista davant la Paeria de la capital del Segrià.

Concentració ahir de la Marea Pensionista davant la Paeria de la capital del Segrià.AMADI FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mapa de les pensions a Lleida ofereix una situació molt diferent segons les comarques i, per exemple, només n’hi ha tres en les quals les prestacions mitjanes superin els 900 euros mensuals. És el cas de l’Alta Ribargorça i la Val d’Aran, tots dos territoris amb una mitjana de 915 euros, i el Segrià, en aquest cas amb 910 euros, segons recull un informe de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) fet públic ahir. A la cua del rànquing se situa les Garrigues, que amb una mitjana de 748 euros registra una pensió mitjana que és un 25,8% inferior a la mitjana catalana, que el desembre de l’any passat va assolir els 1.008 euros mensuals. La situació de la resta de les comarques i per ordre alfabètic és la següent: l’Alt Urgell, 804 euros; la Noguera, 784; el Pallars Jussà, 843; el Pallars Sobirà, 764; el Pla d’Urgell, 821; la Segarra, 840; el Solsonès, 828; i l’Urgell, 831.

A la província de Lleida només es registren prestacions que superen els mil euros mensuals en el cas del règim general d’assalariats de nou de l’Alta Ribagorça, la Val d’Aran i el Segrià, comarques a què s’afegeix el Pallars Jussà. Idescat inclou a més la situació de les pensions a la ciutat de Lleida, on la mitjana és de 975 euros.

La publicació d’aquestes dades va coincidir ahir amb una nova concentració de la Marea Pensionista de Lleida.

tracking