SEGRE

LABORAL SINDICATS

El Grup Jorge firma la fi dels seus 400 'falsos autònoms'

Rubrica un pacte amb CCOO i UGT i contractarà els empleats de l’escorxador de Mollerussa || Mitjançant una subrogació

Firma d’un dels acords tancats ahir a Barcelona.

Firma d’un dels acords tancats ahir a Barcelona.UGT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Representants del Grup Jorge i dels sindicats CCOO i UGT van rubricar ahir a Barcelona, per separat, l’acord que permetrà que, des de l’1 de juliol, els 400 empleats de l’escorxador de Mollerussa deixin d’estar contractats per la mercantil Axparia Trade, que és una empresa de serveis, i passin directament a estar vinculats laboralment amb The Fortune Pig, societat que explota les instal·lacions del Pla d’Urgell i que forma part de la càrnia aragonesa.

Aquest compromís se circumscriu en un pacte global que suposarà que el Grup Jorge assumeixi com a propis 1.600 empleats que té a Catalunya. A més dels de Mollerussa, d’aquest acord també es beneficiaran les 1.200 persones que treballen a l’escorxador de Santa Eugènia de Berga. La fórmula pactada per dur a terme la transferència dels treballadors d’una mercantil a l’altra és la de la subrogació directa al Grup Jorge dels empleats d’Axparia Trade.

Aquest pacte afecta 1.600 treballadors a Catalunya i posa fi als contractes a través d’Axparia Trade

A més, l’acord també contempla el manteniment dels delegats elegits en les eleccions sindicals que es van celebrar fa uns mesos. En aquest sentit, tal com va publicar SEGRE, dijous passat va quedar constituït el comitè d’empresa de l’escorxador de Mollerussa, amb set representants d’UGT i sis de CCOO.

Després de rubricar l’acord, des de CCOO van defensar que el text compleix amb els compromisos per la càrnia aragonesa a la taula de diàleg amb la Generalitat i aquest sindicat. “Valorem de forma molt positiva l’acord”, van remarcar.

Per la seua part, Alícia Buil, secretària del sector de l’Alimentació d’UGT a Catalunya, va recordar que era una “cessió irregular de llibre” que el Grup Jorge contractés els seus empleats a través d’Axparia Trade, i va destacar que el pacte assolit fixa “com a data única” per a la seua execució el dia 1 de juliol.

tracking