SEGRE

AGRICULTURA 36 ASSEMBLEA DE LA FCAC

Les cooperatives agràries de Lleida facturen gairebé 857 milions anuals

Representa quasi el 52% de tot Catalunya, segons la Federació de Cooperatives || Torra promet un pla transversal i singular a cada comarca contra la despoblació

Un moment de l’assemblea de la FCAC, presidida per Ramon Sarroca i clausurada per Quim Torra.

Un moment de l’assemblea de la FCAC, presidida per Ramon Sarroca i clausurada per Quim Torra.FCAC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les cooperatives agràries de Lleida van facturar 856,9 milions d’euros l’any 2017, segons les últimes dades disponibles i fetes públiques ahir per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) amb motiu de la seua assemblea anual celebrada a Santa Bàrbara. Així consta a l’Anuari Socioeconòmic de les Cooperatives Agràries de Catalunya 2019 i el Dashboard.coop, aquest últim estudi presentat per primera vegada i qualificat com a quadre de comandament del cooperativisme agrari català. Les vendes de les entitats associatives agràries de Ponen repunten un 1,02% en aquest exercici i representen el 53% de tot Catalunya. Les seixanta cooperatives de Lleida suposen el 30,9% del total de Catalunya o tenen una facturació mitjana de 13,8 milions d’euros.

Les comarques líders en facturació a tot Catalunya són les del Segrià (370,6 milions d’euros), el Pla d’Urgell (224,1) i la Noguera (129,8). El mapa lleidatà de la FCAC el completen per ordre alfabètic l’Alt Urgell (43,6 milions d’euros), les Garrigues (27,7), el Pallars Sobirà (1,8) i l’Urgell (59,2).

Segrià, Pla i Noguera lideren el sector cooperatiu agrari català per facturació

El lleidatà Ramon Sarroca, president de la FCAC, va explicar que la nova eina “constata que el cooperativisme agrari té bona salut i és estratègic per al país. Dashboard.coop és un estudi que sorgeix de l’evolució del Pla Marc del cooperativisme agrari català i vol facilitar la presa de decisions que garanteixin l’expansió del sector i la seua competitivitat”.

Les cooperatives agràries tenen una participació en la Producció Final Agrària del 35%. Això significa que més d’1 de cada 3 euros del sector agrari és generat per les cooperatives i que aquesta proporció puja a 2 de cada 3 euros si es contempla exclusivament el sector agrícola (no ramader).

Per la seua part, el president de la Generalitat, Quim Torra, es va comprometre davant del sector cooperatiu català a dotar d’eines el sector agrari, en una dècada, que serà vital per al futur, però sobretot a desplegar un pla de País Viu que vol frenar el despoblament de les zones rurals i que es treballarà sobre les necessitats específiques de cada comarca.

Torra va clausurar la 36a assemblea de la FCAC i va defensar que projecta un país sense territori “de primera i de segona”, on qualsevol indret “sigui tan important com un altre”, i on tothom pugui escollir “on vol viure i tirar endavant i tingui les mateixes possibilitats per fer-ho”.

tracking