SEGRE

La bombona de butà baixa a partir de demà gairebé un 5%

Costarà 13,17 euros

Una cuina de gas.

La bombona de butà baixa a partir de demà gairebé un 5%EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La bombona de butà de 12,5 quilos, que consumeixen uns vuit milions de llars a Espanya, baixarà per tercera vegada aquest any a partir d'aquest dimarts, 21 de maig, i passarà a costar 13,17 euros per botella, 69 cèntims menys per unitat (un 4,98 % respecte al preu màxim vigent).

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat aquest dilluns els nous preus màxims de venda, abans d’impostos, dels gasos liquats del petroli envasats, que entren en vigor a partir d'aquest dimarts.

L'abaratiment de la bombona es deu a l’aplicació del superàvit pendent de bimestres anteriors (7,23 euros per quilogram), que compensa la pujada del cost de les matèries primeres (2,9 %) i els transports, que ha estat d’un 22,9 %. A més, s’ha aplicat el límit de variació màxima del 5 % entre dos revisions del preu de la bombona, que impedeix que descendeixi més el preu de la bombona per a aquest nou bimestre i, per tant, genera un superàvit de 0,7 euros per quilogram pendent d’aplicar en els successius.

El preu de la bombona de butà es revisa cada dos mesos i aquesta és la tercera vegada que baixa el 2019, després que en la revisió del gener trenqués amb una ratxa de tres increments consecutius que va començar el juliol de 2018. Respecte a maig de 2018, quan es va fer la tercera revisió de l’any passat, la bombona serà deu cèntims més barata i el seu preu un 0,75 % inferior al que tenia llavors.

El nou preu serà vigent durant dos mesos, fins el tercer dimarts de juliol, quan el Ministeri per a la Transició Ecològica revisi de nou el preu en funció de factors com cotitzacions internacionals de la matèria primera, el tipus de canvi o els costos de comercialització.

tracking