SEGRE

Més de 300 demandes en tres mesos al jutjat de clàusules terra de Lleida

Ha dictat 272 sentències per aquests litigis

Jutjats de Lleida

Jutjats de LleidaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat de primera instància número 6 de Lleida, especialitzat a tractar litigis relacionats amb les clàusules bancàries abusives, ha rebut un total de 304 demandes per aquesta raó el primer trimestre de l’any, segons les dades facilitades aquest dimarts  a aquest diari pel Consell General del Poder Judicial. Entre el gener i el març, aquest jutjat ha resolt el 94% dels assumptes ingressats per clàusules terra i ha dictat 272 sentències.

Segons el CGPJ, els jutjats especialitzats van dictar 2.085 sentències a Catalunya el primer trimestre, van resoldre 2.567 casos en aquest període i en van ingressar 4.934. La taxa de resolució, que posa en relació el volum d’entrada amb la capacitat resolutiva de l’òrgan judicial, ha estat aquest trimestre a Catalunya del 52%, una de les més baixes. En el cas de Lleida, és la segona més baixa, molt lluny de la primera, que és Barcelona amb només un 33%.

Al conjunt d’Espanya, els jutjats van dictar 30.744 sentències, de les quals el 96,32% (29.613 sentències) van ser favorables al client. En total, han dictat un total de 112.032 sentències en aquests òrgans judicials des que van entrar en funcionament l’1 de juny del 2017, de les quals el 96,73 per cent han estat favorables al client. Aquests jutjats tracten assumptes de clàusules terra, venciment anticipat, interessos moratoris, despeses de formalització d’hipoteca o hipoteques multidivisa.

tracking