SEGRE

LABORAL INDICADORS

El nombre de lleidatans afectats per ERO se situa a nivells precrisi

Durant el primer quadrimestre, i reprèn el camí descendent interromput el 2018 || Lleida registra 5 expedients entre el gener i l’abril, amb 39 treballadors involucrats

Imatge de la manifestació de l’1 de Maig a Lleida.

Imatge de la manifestació de l’1 de Maig a Lleida.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La xifra de lleidatans involucrats en expedients de regulació d’ocupació (ERO) durant el primer quadrimestre ha tornat a agafar el camí descendent interromput l’any passat i es consolida en nivells anteriors a la crisi, segons corroboren les dades de la conselleria de Treball. Així, un total de 39 treballadors de la demarcació es van veure afectats pels cinc ERO que es van registrar entre els mesos de gener i abril, tres de suspensió de contracte i els dos restants, d’extinció. Duant els primers quatre mesos del 2018, en canvi, el nombre d’afectats s’havia situat en 53 persones. L’any passat s’havia trencat el gradual descens de la incidència dels ERO sobre els treballadors de Lleida. I és que des del 2012, quan la reforma laboral del Govern de Mariano Rajoy va facilitar els acomiadaments a través d’aquesta fórmula, el nombre d’expedients i la xifra de persones afectades no havia fet res més que baixar. El primer quadrimestre del 2012, hi va haver fins a 93 ERO a Lleida, amb 1.033 treballadors afectats. El mínim es va registrar entre el gener i l’abril del 2017, amb tretze persones afectades per regulacions d’ocupació.

Amb tot, el balanç dels primers quatre mesos de l’any mostra que la repercussió dels ERO a Lleida s’ha consolidat en nivells anteriors a la crisi, moment en què hi havia una legislació més rígida a l’hora de permetre a l’empresari acollir-se a aquesta fórmula. Durant el primer quadrimestre del 2008, un total de 46 treballadors es van veure involucrats en aquesta classe de processos, una xifra semblant a l’actual.

A diferència de Lleida, al conjunt de Catalunya es va incrementar el nombre de treballadors afectats per ERO al primer quadrimestre. En total, 2.356 catalans es van veure involucrats en regulacions d’ocupació fins a l’abril, davant els 1.838 del mateix període de l’exercici passat i als 1.454 del 2017. D’aquesta manera, si l’any passat el total de treballadors afectats en ERO a Catalunya va arribar als 5.631, el balanç indica que, en només quatre mesos, el nombre d’afectats ja ha superat el 40% de tots els del 2018.

tracking