SEGRE

LABORAL OCUPACIÓ

Empreses i joves se citen a Lleida per conèixer-se

El programa #Jovullser reuneix 180 aspirants a treballar || Foment d’oportunitats per a ni-nis de la província

Joves escolten les explicacions de Liliana Tudor sobre què busca bonÀrea en un treballador.

Joves escolten les explicacions de Liliana Tudor sobre què busca bonÀrea en un treballador.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El fet que un jove ni treballi ni estudiï, que sigui un dels famosos ni-nis, no significa ni de lluny desinterès pel seu futur laboral. Així va quedar ahir patent a la tercera jornada #Jovullser, organitzada per la Cambra de Comerç de Lleida i finançada pel Fons Social Europeu, a la qual van assistir 180 joves amb edats compreses entre els 16 i els 29 anys a la plaça de la catedral de la capital del Segrià.

Es tracta d’un programa que pretén posar en contacte empreses i joves perquè parlin de tu a tu i puguin posar en comú necessitats i preocupacions. Per exemple, els joves podien preguntar a responsables de personal d’una dotzena de grans empreses de Lleida què és el que busquen quan analitzen un currículum o quan fan una entrevista a un candidat a entrar a formar part de la plantilla. A més, es van desenvolupar tallers específics en els quals s’abordaven possibles eines per millorar l’ocupabilitat dels joves, com poden ser el treball en equip o la millora de les habilitats comunicatives.

Una dotzena d’empreses participen en la jornada per ajudar en l’ocupabilitat de joves

La satisfacció a l’hora de valorar la jornada quedava patent ahir en els dos grans protagonistes, tant per part dels joves, que veien que existeixen possibilitats reals d’incorporar-se amb èxit al món del treball, com de les empreses, que es van trobar amb més interès i inquietuds per part d’aquest col·lectiu del que a priori es podria pensar.

Liliana Tudor, responsable de desenvolupament de persones i selecció de recursos humans de bonÀrea Agrupa, és una de les que es definien ahir com a gratament sorpresa. La majoria dels joves volien saber “què valorem a l’hora de demanar feina i jo els he explicat que per sobre de la formació volem veure l’actitud, les ganes de treballar, la seua seguretat i coherència, que es noti, que realment volen aconseguir el treball”.

tracking