SEGRE

TURISME OCUPACIÓ

L'hostaleria bat el rècord de contractes de feina amb 10.339

El mes de març passat, i supera les xifres del febrer, que ja van ser històriques || Entre el gener i l’abril s’han registrat 700.000 nits d’allotjament en hotels

El Tren dels Llacs, que va començar la temporada el 20 d’abril.

El Tren dels Llacs, que va començar la temporada el 20 d’abril.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El sector de l’hostaleria de Lleida ha batut aquest any el rècord històric de contractacions turístiques amb 10.339 afiliats a la Seguretat Social. Aquestes xifres són superiors a les que es van registrar al febrer (10.235), que ja va ser el rècord absolut de llocs de treball i també és una dada superior als 8.561 que hi havia l’agost del 2008, abans de la crisi econòmica. Tots són treballadors d’hotels, restaurants, bars, càmpings i locals de lleure nocturn. Segons van apuntar des de la Federació d’Hostaleria, aquesta és la primera vegada que les afiliacions a l’hivern superen les de l’estiu anterior i això demostra que l’esquí és un dels principals motors econòmics per a les comarques de muntanya i el sector de l’hostaleria. Segons el secretari general de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Ramon Solsona, cada mes s’estan superant les xifres mensuals de contractació d’anys anteriors i va apuntar que “els hotels i restaurants estan treballant més que mai”.

D’altra banda, els hotels han registrat 696.692 pernoctacions entre els mesos de gener i abril, segons les dades facilitades pel Patronat de Turisme de la Diputació i l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Són xifres similars a les del mateix període del 2018 (723.092). Així mateix, l’any passat es va establir també un nou rècord de nits d’allotjament als establiments de les comarques de Lleida, 2.970.414, i supera així les 2.946.000 que es van registrar el 2006. Així mateix, l’any passat també va ser el millor respecte al nombre de visitants que van arribar a la demarcació i van ser 1.238.898 els turistes que es van allotjar a Lleida, mentre que el 2017, que ja va ser el millor any de la història, van ser 1.180.960 milions. En aquest sentit, l’hostaler va ser el sector que va registrar més creixement el 2018, amb un 7,4% en nombre de visitants i un 5,7% en la xifra de pernoctacions. Val a recordar que la temporada d’esquí que va acabar a l’abril va tancar amb 1,3 milions de forfets, la segona millor xifra de la dècada. A més, per Setmana Santa es van registrar ocupacions de fins al 100% en cases de turisme rural i càmpings.

tracking