SEGRE

EMPRESES AUTOMOCIÓ

Fiat i Renault negocien fusionar-se per crear el tercer grup mundial

El seu capital assoliria els 33.000 milions d’euros || Les accions de les dos empreses automobilístiques es disparen a la borsa al confirmar-se la proposta

Imatge d’arxiu d’un concessionari Renault a París.

Imatge d’arxiu d’un concessionari Renault a París.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Renault i Fiat-Chrysler Automobiles (FCA) es troben immersos en l’anàlisi d’una possible fusió amb l’objectiu de crear un grup líder en què totes dos parts controlarien el 50 per cent, segons van confirmar ahir les dos companyies. Segons FCA, la unió d’ambdós companyies suposaria la creació del tercer grup automobilístic mundial amb un capital proper als 33.000 milions d’euros i amb unes vendes totals de 8,7 milions de vehicles a l’any.

D’altra banda, el consell d’administració de Renault va anunciar que estudiarà “amb interès” l’oportunitat plantejada pel seu rival i després d’haver realitzat una “acurada revisió” dels termes proposats.

En aquest sentit, a falta de confirmació per les mateixes empreses, Financial Times va assenyalar que John Elkann, president d’Exor, el vehicle inversor de la família Agnelli, probablement assumirà la presidència de la companyia combinada, mentre que el president de Renault, Jean-Dominique Senard, ocuparia el lloc de conseller delegat. Així mateix, segons les fonts consultades, el màxim òrgan de direcció de la nova societat podria estar compost per onze membres, dels quals FCA i Renault designarien respectivament quatre consellers cada un i Nissan, un.

El Govern francès, principal accionista de Renault, amb una participació del 15%, donaria suport en principi a la fusió a falta de conèixer més detalls sobre el tema. En aquest sentit, un funcionari va indicar que França serà “particularment vigilant quant a l’ocupació i la presència industrial” i va afegir que qualsevol acord ha de salvaguardar l’aliança entre Renault i Nissan.

Per la seua part, un diputat de la Lliga va indicar que el Govern italià podria buscar comptar amb una participació en el capital del grup combinat per compensar la presència del Govern gal.

D’altra banda, Renault va tancar ahir amb una pujada del 12,09% a la Borsa de París, mentre que el grup italonord-americà Fiat Chrysler Automobiles (FCA) va repuntar un 7,98% a la Borsa de Milà després d’haver confirmat que es troben immersos en l’anàlisi d’una possible fusió.

D’aquesta forma, les accions del grup automobilístic gal van assolir els 56,03 euros, mentre que els títols de FCA es van situar en els 12,37 al tancament de mercat.

La fusió d’empreses automobilístiques per formar grans grups podria ser més habitual de cara a la profunda reestructuració del sector allunyant-se dels vehicles de combustió interna cap als elèctrics i més ecològics.

tracking