SEGRE

AUTOMOCIÓ BALANÇ

Les vendes de cotxes a empreses s'enfonsen un 31% a Lleida al maig

|

Les vendes de turismes a la província de Lleida acumulen dos mesos consecutius de caigudes.

Les vendes de turismes a la província de Lleida acumulen dos mesos consecutius de caigudes.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les matriculacions de turismes i totterrenys a la província de Lleida es van situar en 716 unitats durant el mes de maig passat, la qual cosa implica un retrocés del 3,5 per cent en comparació amb el mateix mes de l’exercici anterior, segons dades de les associacions de fabricants (Anfac), concessionaris (Faconauto) i venedors (Ganvam).

Aquest descens de les vendes, per segon mes consecutiu, s’ha vist agreujat per la disminució de les contractacions d’adquisició d’aquest tipus de vehicles per part de les empreses, de fins un 30,98 per cent, fins a les 176 unitats, mentre que les vendes a particulars (532) van créixer un 9,24 per cent.

Les motoritzacions de turismes de gasolina ja representen el 57,82 per cent del total

En el conjunt dels cinc primers mesos de l’any, les matriculacions de turismes a la província mostren un saldo positiu de l’1,54 per cent, fins a les 3.372 unitats.

Quant a les motoritzacions, el 57,82 per cent dels turismes i totterrenys comercialitzats a Lleida el mes passat comptava amb un propulsor de gasolina, un 12,2 per cent superior al mes d’abril, i els dièsel van representar el 31,15 per cent de les entregues, un 30,09 per cent menys que en comparació al mes d’abril.

Al maig, l’11,03 per cent de les matriculacions de vehicles a la província de Lleida (79) va ser elèctric, híbrid endollable, híbrid, d’hidrogen o de gas.

Al conjunt de l’Estat, les matriculacions de turismes i totterrenys al maig van descendir un 7,3 per cent en comparació amb el mateix mes del 2018, fins a 125.625 unitats venudes.

El canal de particulars va perdre l’11 per cent de les vendes; el canal de companyies de lloguer va disminuir també un 11 per cent i únicament les empreses van ajudar a frenar la caiguda, amb un repunt del 3,6 per cent.

En l’acumulat de l’any, les entregues d’automòbils a Espanya es van situar en 561.953 unitats, la qual cosa representa una disminució del 5,1 per cent si es compara amb les dades registrades durant els mateixos cinc mesos de l’any precedent.

Per la seua banda, les associacions de fabricants (Anfac), concessionaris (Faconauto) i venedors (Ganvam) van assenyalar que les matriculacions recuperen de nou la tendència a la baixa, en la línia que han anat registrant des del setembre de l’any passat, “amb l’excepció del mes d’abril passat, gràcies a l’impuls dels llogaters previ a la Setmana Santa”.

tracking