SEGRE

LABORAL OCUPACIÓ

Quant han de cobrar els temporers?

Els sindicats adverteixen per la pujada de l’SMI i amenacen de denunciar || El Tribunal Laboral, convocat a Lleida

Imatge d’arxiu de treballadors en un camp de Lleida.

Imatge d’arxiu de treballadors en un camp de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Els temporers de Lleida, treballin al camp en la recollida de la fruita o ho facin als magatzems envasant el producte, hauran de cobrar aquest any a Lleida més de set euros l’hora com a reflex de l’increment del salari mínim interprofessional.” Així ho van afirmar ahir fonts de Comissions Obreres, que van advertir els empresaris que portaran a la Inspecció de Treball qualsevol nòmina per sota d’aquesta xifra.

A l’hora de calcular el sou, el sindicat recorda que l’SMI està fixat en 12.600 euros anuals en catorze pagues. Aquesta quantitat, diu, s’ha de prorratejar entre les hores anuals pactades en conveni, la qual cosa ofereix el salari per hora. Segons el sindicat, els seus càlculs situen en 7,07 euros el que haurien de cobrar almenys els empleats, siguin temporals o fixos, a les centrals fructícoles, mentre que al camp es podria situar entorn dels 7,02 euros.

En aquest context, el Tribunal Laboral està previst que es reuneixi el pròxim dia 17 a Lleida davant de les possibles disconformitats amb la patronal dels magatzems, segons les fonts. Amb tot, el sindicat afirma que a Extremadura ja s’ha emès un laude recolzant aquesta fórmula de calcular el salari per hora al camp.

Durant aquestes últimes setmanes, al presentar les previsions de collita de fruita de pinyol, els empresaris ja van advertir dels efectes que tindria sobre els costos de producció l’increment del Salari Mínim Interprofessional, tot i que encara no estan firmades les taules salarials que s’hauran d’aplicar.

Per la seua banda, el secretari general de Comissions Obreres, Unai Sordo, va denunciar ahir que algunes empreses no apliquen correctament la pujada del salari mínim interprofessional a 900 euros mensuals, en vigor des de l’1 de gener, ja que inclouen plus individuals com l’antiguitat en el salari base per eludir aquest increment a les nòmines.

tracking