SEGRE

França prohibeix per llei la venda de cotxes de combustió per al 2040

França prohibeix per llei la venda de cotxes de combustió per al 2040

França prohibeix per llei la venda de cotxes de combustió per al 2040EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els diputats francesos van adoptar de forma definitiva en la nit de dijous a divendres la coneguda com a "llei de mobilitats" que entre altres coses estableix la prohibició de vendre cotxes amb motors de combustió (gasolina o dièsel) d’aquí a 2040.

Aquesta és una de les mesures estrella del dispositiu per a la transició energètica inclòs en aquesta llei, que es marca l’objectiu que França aconsegueixi el 2050 la "neutralitat en carboni", és a dir, que les emissions de diòxid de carboni (CO2) siguin compensades per projectes per disminuir-les.

En els cinc primers mesos de l’any, un 58,70 % dels cotxes nous venuts a França van ser de gasolina i un 34,39 % dièsel, els dos tipus que deixaran de comercialitzar-se el 2040 com molt tard. Els híbrids van representar un 4,98 % i els elèctrics un 1,76 %.

En un dossier de premsa, el Ministeri de Transports va assenyalar que el text legislatiu fixa un marc perquè les administracions locals puguin restringir la circulació als vehicles menys contaminants, d’acord amb els seus criteris. I va recordar que ja hi ha 23 d’aquestes administracions, amb una població de 23 milions d’habitants (més d’un terç del total nacional) que han pres aquest tipus de mesures.

Per triplicar l’ús de la bicicleta, es crea un fons de 350 milions d’euros per a, per exemple, lluitar contra els robatoris, generalitzar el marcatge, crear estacionaments segurs i posar en marxa un bo de "mobilitat sostenible". A través d’aquest bo, les empreses podran, voluntàriament, abonar fins 400 euros anuals lliures d’impostos i de cotitzacions socials als seus empleats per sufragar les seues despeses de desplaçaments amb bicicleta o compartint cotxe. L’Administració de l’Estat pagarà 200 euros als seus empleats des del 2020.

Una de les principals metes de la llei és que les administracions ofereixin alternatives al cotxe individual -utilitzat per set de cada deu francesos per anar a la feina- en la totalitat del territori. Per això s’invertiran 13.400 milions d’euros en el transport durant el quinquenni de la presidència d’Emmanuel Macron (2017-2022), el que segons el departament de Transportes suposarà un 40 % més que en el precedent.

tracking