SEGRE

L'exgovernador del Banc d'Espanya alerta: "Ens estem tornant a endeutar"

Luis María Linde ha participat en la 30a Trobada Empresarial al Pirineu

Luis Maria Linde, durant la seua participació a la

L'exgovernador del Banc d'Espanya alerta: "Ens estem tornant a endeutar"Trobada Empresarial al Pirineu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exgovernador del Banc de España Luis María Linde ha afirmat aquest divendres durant la 30a Trobada Empresarial al Pirineu que la renda bàsica universal és un "disbarat absolut" que no té "lògica". "Que un ciutadà, pel fet de ser ciutadà d’un país, tingui dret a una renda bàsica amb independència d’edat i del seu nivell de renda és un disbarat absolut", ha opinat Linde durant la trobada, que se celebra a la La Seu d’Urgell.

Linde, que va presidir el Banc d’Espanya entre 2012 i 2018, ha pronunciat la conferència "Perspectives de l’economia de la UE: comerç internacional i finances públiques", en la que ha criticat els "ajuts indiscriminats". Ha advocat, en canvi, per subsidis "limitats o temporals", que, ha dit, "són una cosa completament diferent". També ha alertat que tant a Espanya com a Europa "ens estem tornant a endeutar", i que les perspectives econòmiques a la Unió Europea són d’"un creixement menor i pitjor de l'esperat".

D’acord amb Linde, l’economia europea va "menys bé del que es preveia fa un any i també s’espera una menor inflació, la qual cosa ha portat el Banc Central Europeu (BCE) a actuar "amb la prudència que el caracteritza, ajornant les decisions que tenia previst prendre en aquests mesos."

En aquest escenari i després de les eleccions al Parlament Europeu del 26M, que van donar la victòria al Partit Popular Europeu, per davant dels Socialistes, Aliança de Liberals i Demòcrates i Los Verdes, Linde ha augurat que no hi haurà "riscos importants". Ha celebrat els resultats, en els que s’han imposat, ha emfatitzat, "quatre partits compromesos amb el projecte europeu", deixant enrere les formacions euroescèptiques.

Qüestionat sobre un "brexit" dur, ha alertat de l’"evidència" de preveure "una temporada inicial de contraccions serioses", i ha reconegut que no hi hauria hagut "cap problema" si el Regne Unit s’hagués mantingut en la unió duanera.

Finalment, Linde s’ha referit a la "salut" de la banca, sobre la qual ha dit que ha de fer "un esforç molt gran per millorar la seua eficiència i fer-se més sòlida", mentre ha destacat que "ja hi ha hagut un esforç de sanejament molt important".

tracking