SEGRE

Quim Torra celebra que Catalunya sigui "líder" en computació gràcies al superordinador

El president qualifica des de la Seu de "bona notícia per al país" l'anunci de la Comissió Europea

Amb la participació de 600 assistents i una vintena d'experts.

IMATGES. La 30a Trobada Empresarial al Pirineu (en actualització)

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Genealitat, Quim Torra, ha celebrat aquest divendres que la Comissió Europea hagi seleccionat el Barcelona Supercomputing Center per allotjar un superordinador d’alta capacitat i ha ressaltat que, gràcies a això, Catalunya ocuparà "un lloc de lideratge" a Europa en temes de computació. Poc després de conèixer-se que la CE ha elegit el Barcelona Supercomputing Center-Centre Nacional de Supercomputació (BSC) per acollir el futur ordinador MareNostrum 5, Torra ho ha comunicat als empresaris que participen aquest divendres en la 30a Trobada Empresarial al Pirineu, a La Seu d’Urgell.

El president ha asseverat que el superordinador "garantirà" que Catalunya "lideri la revolució digital i tecnològica" i que ocupi "un lloc de lideratge en el tema de la computació". Torra també ha destacat que es tracta d’una "bona notícia de país" perquè la inversió que farà la Unió Europea és de prop de 100 milions d’euros, "la més alta -ha dit- en investigació que es farà a tot Europa". Ha destacat, a més, el "triangle" entre "administracions, universitats i centres d’investigació", ja que la candidatura de Barcelona ha estat impulsada per la Generalitat, el Govern i la Universitat Politècnica de Catalunya, amb un projecte que ha de ser fonamental per a la "societat del coneixement".

El futur ordinador del BSC tindrà una potència pic de 200 Petaflops (200.000 bilions d’operacions per segon) i es posarà en marxa el 31 de desembre del 2020, han informat fonts de la Generalitat.

tracking