SEGRE

EMPRESES INVERSIONS

La substituta de Tradema, en el segon semestre

La catalana Alvic crearà setanta llocs de treball i invertirà quinze milions || Fabrica i distribueix components de mobiliari

Imatge d’arxiu de les instal·lacions de Tradema a Solsona.

Imatge d’arxiu de les instal·lacions de Tradema a Solsona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa catalana Alvic preveu inaugurar en el segon semestre de l’any la seua nova planta a Solsona, ubicada a l’antiga Tradema, segons va explicar la companyia, que calcula que invertirà 15 milions d’euros a les instal·lacions. Hi preveu ocupar de forma directa 70 persones. Alvic és una empresa familiar creada fa més de 54 anys i que compta en aquests moments amb tres plantes industrials, una de les quals a Vic, i una d’internacional, amb una plantilla global de 870 persones. L’any passat va facturar 170 milions d’euros i preveu tancar aquest exercici amb unes vendes d’uns 180 milions, segons les dades fetes públiques per la companyia.

Avic va comprar les instal·lacions de Tradema al grup portuguès Sonae el desembre de l’any passat i està invertint en la modernització i l’adquisició de la nova maquinària per a la fabricació de mobles. Al principi, preveu comptar amb personal local per tancar la plantilla.

Tradema va tancar el 2013, quan donava feina a 131 treballadors de Solsona i el seu entorn

Segons va destacar la gerent de les plantes del grup a Cataluya en el moment de la compra, Concepció Montmany, la nova planta permetrà “la fabricació en sèrie amb una maquinària alemanya que proporciona els rendiments més alts de tot el grup”. L’objectiu de l’empresa és aplicar el concepte de lean manufacturing.

A més, la gerent va afegir que la intenció és que el nou negoci continuï creixent. “Hi ha unes expectatives clares de creixement, que les característiques de la finca permeten”, diu. Es tracta d’una finca de 300.000 metres quadrats d’extensió, dels quals 40.000 són construïts.

Tradema va tancar a començaments de l’any 2013 i va deixar sense feina 131 treballadors. Tretze es van traslladar a treballar a Linares i un altre a Valladolid. A més, 26 treballadors majors de 55 anys van poder acollir-se a prejubilacions. Els 91 empleats restants van ser acomiadats amb indemnitzacions pactades de fins a 35 dies per any treballats amb un màxim de 21 mensualitats i un límit de 50.000 euros.

tracking