SEGRE

LABORAL BANCA

Més peticions que places per abandonar CaixaBank

A Lleida hi ha 53 sol·licituds per a 40 sortides previstes || Gairebé 3.000 empleats es presenten voluntaris a tot l’Estat

Imatge de les torres de CaixaBank a la Diagonal de Barcelona.

Imatge de les torres de CaixaBank a la Diagonal de Barcelona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

CaixaBank va donar ahir per finalitzat el període d’adhesions voluntàries a l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) en el qual es troba immersa aquesta entitat. El nombre de treballadors que han presentat una sol·licitud per abandonar voluntàriament el seu lloc de treball en el marc d’aquest procediment ha depassat amb escreix les 2.023 places que van acordar el banc i la majoria dels sindicats el 8 de maig passat. La província de Lleida no ha sigut l’excepció i, d’aquesta forma, un total de 53 treballadors de CaixaBank han cursat la petició per adherir-se a l’ERO, segons van informar fonts d’UGT. Tanmateix, l’entitat només preveu la sortida de quaranta persones a les comarques de Ponent, Pirineu i Aran, amb la qual cosa s’ha registrat un excés de demanda del 32,5%.

Igual que a Lleida, les sol·licituds a Tarragona i a Girona també han sobrepassat les sortides previstes en el procediment.

Així les coses, han estat cursades 160 peticions a Girona per a 63 places, mentre que a Tarragona se n’han registrat 94 per a 48 sortides. La província de Barcelona, per la seua part, no està afectada per l’ERO, com tampoc no ho està la de Terol ni els serveis centrals.

En el conjunt de l’Estat, han ascendit a 2.971 empleats els que han sol·licitat acollir-se a l’ERO, davant de les 2.023 sortides previstes. A partir d’ara, les peticions d’adhesió seran ateses en funció de l’establert en l’acord entre l’entitat bancària i els sindicats, i també d’acord amb una quota d’excedents per província i seguint l’ordre de prelació. Amb tot, CaixaBank estima que l’ajustament de la plantilla li suposarà un cost màxim de 890 milions.

Rebaixa dels afectats per l’ERO de Santander

El Banc de Santander es va comprometre ahir amb els sindicats a rebaixar una altra vegada la xifra d’afectats per l’ERO, que ara és de 3.464 persones. A més, va posar sobre la taula prejubilacions des dels 55 anys amb el 75% del sou, una mesura fins ara plantejada per a majors de 58 anys.

tracking