SEGRE

JORNADES GLOBALLEIDA

Busquen com recuperar el consum perdut d'oli

Jornada a les Borges Blanques de mestres i operaris de trulls de l’Estat || El valor afegit i la fidelització, punts essencials

Un moment de la jornada celebrada ahir a les Borges Blanques.

Un moment de la jornada celebrada ahir a les Borges Blanques.GLOBALLLEIDA).

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop d’un centenar de persones van assistir ahir al Centre d’Empreses Innovadores de les Borges Blanques a la setena edició dels Trobades de Mestres i Operaris d’Almàsseres que s’organitzen a tot l’Estat i que es va celebrar per primera vegada a Catalunya.

En una de les ponències de la jornada, organitzada per Interempresas Media i l’Associació Espanyola de Mestres i Operaris de Molins, amb la col·laboració de GlobaLleida i el Clúster de l’Oli de Catalunya, el consultor tècnic d’Olivicultura Miguel Abad va exposar que el consum d’oli d’oliva verge extra ha caigut al voltant d’un vint per cent en els últims anys, una dada que demostra que cal canviar les estratègies per posicionar-se dins d’un mercat cada vegada més globalitzat, potenciant els valors de la petita i mitjana empresa com són l’honestedat i la transparència. “El futur no està en els ajuts ni en les polítiques comunitàries sinó en els clients”, va dir.

La jornada destinada a analitzar la qualitat en petites produccions es va centrar a analitzar l’esforç de petits trulls per defensar el valor afegit i va comptar amb ponents de primer nivell que van explicar com definir estratègies de producció basades en la qualitat i l’optimització dels equips d’extracció específics per a petites produccions.

Així mateix, el tècnic de l’empresa FOSS Iberia, Antonio Roldán, també va donar a conèixer una nova tecnologia per millorar la qualitat de l’oli d’oliva verge extra i la seua productivitat. La jornada va finalitzar amb una taula redona en la qual diversos productors van explicar estratègies i reptes per captar consumidors d’olis d’oliva gurmet i que va servir per compartir idees i crear sinergies per “aprendre a buscar l’excel·lència del producte a partir de l’experiència altres especialistes”.

tracking