SEGRE

RAMADERIA CONGRÉS

Ancoporc defensa que l’exportació de porcí s’ha de destacar per la qualitat

Imatge dels ponents de l’assemblea d’Ancoporc.

Imatge dels ponents de l’assemblea d’Ancoporc.ANCOPORC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Nacional de Comerciants de Bestiar Porcí (Ancoporc) ha celebrat aquesta setmana la vint-i-tresena Assemblea i vint-i-dosè Congrés Nacional, en el qual el director d’informació de Mercolleida, Miquel Àngel Bergés, va analitzar la situació del mercat porcí i de com la pesta porcina africana ha incrementat les necessitats de proveïment del mercat asiàtic.

Alberto Herranz, director de la interprofessional del porcí de capa blanca Interporc, va presentar el segell Iaws Interporc Animal Welfare Spain, que certifica les bones pràctiques en benestar animal.

El sector porcí està vivint un gran moment pels esdeveniments derivats dels casos de pesta porcina africana als països asiàtics i, principalment, a la Xina, que durant el primer trimestre de l’any van augmentar més d’un 40 per cent les exportacions a aquest país, la qual cosa es tradueix en una facturació de més de 190 milions d’euros. Tampoc no s’ha de treure la vista del Vietnam o altres països de la regió que han començat a estar afectats, afirma l’organització.

En aquesta línia, adverteix que “les

exportacions a Àsia han d’emprendre’s amb seguretat i realitzant una bona promoció del nostre producte per desmarcar-nos dels nostres competidors”.

tracking