SEGRE

OCUPACIÓ INNOVACIÓ

Nous adeptes al 'coworking'

Llogar un espai compartit en lloc d’un local propi és una alternativa per la qual opten cada dia més autònoms. Poder interactuar amb altres emprenedors i separar l’entorn laboral del personal són els principals avantatges del ‘coworking’. A la capital ja hi ha almenys dos centres que ofereixen aquesta nova modalitat de treball.

A la Casa de Fusta de Cavallers hi ha actualment onze autònoms que comparteixen lloc de treball.

A la Casa de Fusta de Cavallers hi ha actualment onze autònoms que comparteixen lloc de treball.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Treballar des de casa és una opció a la baixa per a autònoms i emprenedors. No tenir un espai fix de treball, les distraccions i no poder interactuar amb ningú són els motius pels quals cada vegada més es decanten pel coworking, que consisteix a llogar un espai, despatx o taula en un local compartit per portar a terme la jornada laboral. Aquesta tendència ja s’ha consolidat en ciutats com Barcelona i Madrid, mentre que a Lleida s’està obrint pas i ja compta amb almenys dos espais que ofereixen la possibilitat de separar la feina de la llar i, al seu torn, establir sinergies amb altres treballadors.

L’espai més icònic del coworking a la capital és el de la Casa de Fusta. És municipal i actualment acull onze autònoms que treballen en camps com l’arquitectura, el disseny gràfic o les telecomunicacions. Per un preu que pot anar dels 40 als 90 euros al mes qualsevol persona pot disposar d’una taula, connexió a internet i accés a una sala de reunions.

“Aquí podem desenvolupar els nostres projectes, es crea un sentiment de pertinença i s’estableixen vincles professionals que poden servir per crear noves idees o projectes conjunts”, diu Noemí Cierco, responsable de la Casa de Fusta.

“El coworking naix d’una necessitat real dels emprenedors i és clau per evitar la solitud i el descontrol d’horaris que suposa treballar a casa”, assenyala. Una opinió que comparteix el responsable de l’empresa Coworking, Òscar Botella, que ofereix taules de treball a partir de 120 euros i també la possibilitat de pagar 15 euros diaris per anar-hi dies puntuals, sense compromís.

“Ara som set persones però ampliarem les instal·lacions per doblar la nostra capacitat perquè ja hi ha llista d’espera”, assenyala Botella, que recalca que “haver de sortir de casa a treballar et fa ser més disciplinat i tenir una rutina de treball”.

“El coworking és el salt a la professionalització de l’autònom”, assenyala el president del Col·legi d’Economistes de Lleida, Josep Maria Riu. “Per a l’autònom és important separar l’entorn familiar del laboral i el coworking et permet fer això, a més que t’enriqueix coneixent altres emprenedors i, al cap i a la fi, surt a compte econòmicament”, subratlla.

Per aquest motiu, assenyala que a Lleida encara està per explotar aquest fenomen. “A Lleida això no està tan estès com en altres ciutats, però a poc que s’expandeixi i hi hagi més coworkings la gent respondrà perquè acabarà sent una qüestió de necessitat per als autònoms”, sentencia.

A la Casa de Fusta de Cavallers hi ha actualment onze autònoms que comparteixen lloc de treball.

A la Casa de Fusta de Cavallers hi ha actualment onze autònoms que comparteixen lloc de treball.MAITE MONNÉ

tracking