SEGRE

AGRICULTURA CAMPANYA

Els pagesos paguen el salari mínim als temporers de 7,02 euros per hora

Segons les organitzacions agràries, que critiquen la suspensió de negociacions d’altres punts del conveni || CCOO afirma que Inspecció dóna suport a l’import

Imatge de temporers treballant en una finca de fruita de pinyol a Alcarràs.

Imatge de temporers treballant en una finca de fruita de pinyol a Alcarràs.SALVADOR MIRET/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els sindicats UGT-FICA i CCOO, com a representants dels treballadors, i Unió de Pagesos, JARC-Coag i l’Institut Agrícola Català de Sant Isidre, dels agricultors, van suspendre ahir sine die les negociacions a la comissió del conveni del camp de Catalunya, després que les organitzacions patronals reiteressin que ja apliquen el Salari Mínim Interprofessional (SMI).Es tradueix que el sou brut per hora és de 7,02 euros per hora. Amb tot, l’import anual mínim és de 12.600 euros.

Tot plegat es produeix després que els sindicats de treballadors amenacessin amb denúncies davant de la Inspecció de Treball en cas que no es complís aquest import mínim. A més, CCOO va al·ludir a un laude de la Inspecció, en aquest cas a Extremadura, que ja determinava que s’havia de complir al camp l’SMI. Precisament, Unió de Pagesos va al·ludir ahir en una roda de premsa a aquest laude i va insistir que com a sindicat de pagesos indicava als fructicultors quin era el sou mínim a abonar els temporers.

Unió de Pagesos adverteix que no pot contractar refugiats ni Mena perquè no tenen permís

En una jornada marcada per l’encreuament d’informacions sobre aquest tema, Comissions Obreres va fer públic un comunicat en el qual va manifestar que la Inspecció de Treball ha coincidit plenament amb la seua interpretació sobre la quantia i la fórmula per determinar el Salari Mínim Interprofessional aplicable tant per als temporers que recullen la fruita, acollits al conveni del camp de Catalunya, com els que es regeixen pel conveni de recepció, emmagatzemament, manipulació i venda de fruites i verdures de Lleida. En aquest últim, segons va assegurar Comissions, el salari per hora seria d’almenys 7,07 euros per hora treballada a les centrals fructícoles.

tracking