SEGRE

AGRICULTURA PREVISIONS

Les oliveres de Lleida necessiten pluges ja per garantir bona collita

La DO Garrigues reivindica el reg de suport per aconseguir estabilitzar producció || Presenta una imatge renovada d’aquest segell amb què augmentar la visibilitat

Moment en què Jordà i Dalmau descobreixen la nova imatge de la DO Garrigues a l’Albi, ahir.

Moment en què Jordà i Dalmau descobreixen la nova imatge de la DO Garrigues a l’Albi, ahir.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després d’una campanya en la qual s’ha reduït la producció d’oli a Catalunya i també han descendit els preus percebuts pels pagesos, el president de la DO Garrigues, Enric Dalmau, es mostra optimista de cara a la pròxima perquè la floració de les oliveres “ha anat bé”. “Podria ser una bona collita”, va apuntar ahir. Tanmateix, alhora, va subratllar que hi ha “una gran preocupació per la sequera tan important que estem patint”. “No sabem el que pot acabar passant a les àrees de secà”, va avisar, alhora que va posar el focus en la necessitat d’estendre les zones que disposen de reg de suport.

“Aquesta és la solució”, va concloure. Dalmau, que va rebre la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, a la Cooperativa de l’Albi, que aquest any compleix el primer centenari, per presentar la nova imatge de la DO Garrigues, va subratllar que és vital per a aquesta comarca la implementació total del canal Segarra-Garrigues. Així doncs, el màxim responsable d’aquest segell de qualitat va destacar que el reg de suport permetria als pagesos estabilitzar els nivells de producció, una cosa que considera fonamental de cara a poder penetrar en mercats com el xinès o el japonès, que exigeixen un mínim regular de proveïment.

La DO Garrigues aposta per destacar la singularitat del seu oli com a producte de qualitat i saludable Jordà equipara la importància d’estendre el regadiu a la construcció de l’L9 del metro

D’altra banda, Dalmau va atribuir als nivells de producció d’oli andalús la baixada de preus experimentada a Catalunya. “A Andalusia, hi ha hagut una escalada a veure qui abaixava més el preu, fins que s’ha arribat a un punt que és inaguantable, en què fins i tot s’ha perdut diners”, va manifestar. Així les coses, va insistir en la necessitat de potenciar la singularització de l’oli de la DO Garrigues perquè els consumidors valorin un producte de qualitat i saludable. En el marc d’aquesta estratègia s’emmarca la nova imatge del segell, va assenyalar, i també va destacar la tasca de difusió efectuada a les xarxes socials. Va vincular la salut del sector primari a les possibilitats de desenvolupament i de fixació de la població a les comarques més deshabitades i envellides de Catalunya.

Arran d’aquest fet, la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, va instar els productors a “seduir i enamorar” els consumidors, en la línia de la tasca desenvolupada durant els últims anys pel sector del vi. I és que Catalunya va produir la campanya passada vint milions de quilos d’oli, quan el normal són entre 30 i 40 milions, alhora que els catalans en van consumir 80 milions.

Així, va apuntar que els competidors no són els altres oliverers de Catalunya, sinó els andalusos. Per aquest motiu, es va comprometre a treballar per estendre el regadiu a les àrees de secà, en la que va definir com una “infraestructura d’Estat”, perquè “sou vosaltres, el sector primari, els que ens proveïu d’aliments”. “Tan important és l’extensió del regadiu com la finalització de les obres de la línia 9 del metro de Barcelona”, va dir. “Estem amb vosaltres”, va concloure Jordà.

tracking