SEGRE

ACTIVITAT INDICADORS

La inversió estrangera a Catalunya es dobla enguany

Arriba als 704,5 milions d’euros, davant els 357 milions del primer trimestre del 2018 || A l’Estat disminueix un 40%

La major part de la inversió estrangera, destinada a la indústria.

La major part de la inversió estrangera, destinada a la indústria.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La inversió estrangera a Catalunya es va duplicar durant el primer trimestre d’aquest any en comparació amb les xifres del 2018, segons les dades publicades ahir pel ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. Així, els tres primers mesos del 2019 es van invertir des de l’estranger un total de 704,5 milions d’euros, davant dels 357 milions de l’any anterior, un 97,1% més. Aquest important increment de les xifres de la inversió estrangera s’explica per l’etapa d’inestabilitat política que va travessar Catalunya a començaments de l’any passat i que va fer caure de manera notable la captació de fons forans per invertir. En aquest sentit, si es compara el total de la inversió estrangera del primer trimestre d’aquest any amb la dels tres primers mesos del 2017, s’observa que l’actual se situa encara 324,5 milions d’euros per sota de la de fa dos anys. I és que llavors els inversors estrangers van destinar a Catalunya un total de 1.029 milions.

Els principals inversors a Catalunya són els Estats Units, amb el 53 per cent, el Japó, amb el 9%, França, amb el 7%, i Suïssa, amb el 3%. El sector que més fons estrangers va rebre va ser el de la indústria, que va amassar el 35 per cent del total, seguit de les farmacèutiques, les químiques i la construcció, amb el 18%, i les activitats immobiliàries, amb el 17 per cent.

Catalunya concentra el 16 per cent de la inversió estrangera a l’Estat durant el primer trimestre

Amb tot, el repunt de la inversió estrangera a Catalunya va contrastar amb la disminució experimentada al conjunt de l’Estat. Va rebre 4.518 milions en l’arrancada del 2019 enfront dels 7.676 milions de l’any passat, un 41 per cent menys. Per sobre de la mitjana estatal va caure la inversió estrangera a la Comunitat de Madrid, un 45 per cent, al passar de 7.548 milions d’euros fins a 3.422 milions d’euros. Sigui com sigui, aquesta regió va continuar concentrant gran part de la inversió estrangera que entra a l’Estat. I és que els fons captats pels madrilenys van representar el 75,7% de la inversió estrangera. En segon lloc es va situar Catalunya, que va atreure el 15,6 per cent de l’import estatal.

tracking