SEGRE

TARIFES

Les constructores demanen al nou Govern de posar peatge a les autovies per pagar el seu manteniment

Les patronals Seopan i Anci coincideixen a articular aquesta taxa

Les constructores demanen al nou Govern de posar peatge a les autovies per pagar el seu manteniment

Les constructores demanen al nou Govern de posar peatge a les autovies per pagar el seu mantenimentEUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les constructores sol·liciten al nou Govern contemplar l’articulació del cobrament d’un peatge per circular a la xarxa d’autovies de l’Estat, a fi d’obtenir els recursos necessaris per costejar el seu manteniment, i que deixi així de recaure en els Pressupostos.

Així van coincidir a sol·licitar-lo tant la patronal de grans constructores i concessionàries Seopan durant els cursos d’estiu de la Universidad Menéndez Pelayo de Santander, com l’associació de mitjanes constructores Anci en ocasió de la seua assemblea anual.

El president de Seopan, Julián Núñez, fins i tot va proposar el preu que podria tenir el peatge, de 0,03 euros per quilòmetre per als vehicles i de 0,14 euros per als camions.

Es tracta d’una taxa que, si bé seria la "més reduïda d’entre les actualment vigents a Europa", permetria aixecar-ne uns 1.200 milions d’euros anuals.

Segons la patronal constructora, Espanya és el país europeu amb menor percentatge de carreteres amb peatge, amb el 18% del total, davant 23 països que tenen tota la xarxa tarificada i uns altres quatre amb taxes en gran part d’ella.

Seopan considera que el sistema de pagament per ús de les autovies que proposa, a més de generar recursos per al seu manteniment, permet alliberar aquesta despesa pública i destinar-lo a altres finalitats socials, evita pujar imposats, és equitatiu ja que afecta qui circula per l’autovia i potencia el transport de mercaderies per ferrocarril.

De la mateixa manera, el pagament per ús de les autovies en va constituir un de les principals demandes que el president d’Anci, Jaime Lamo de Espinosa, va plantejar al nou Govern.

Segons la seua opinió, articular aquest peatge "garantiria una mobilitat més sostenible i socialment responsable", a més d’"assegurar l’ús finalista dels recursos que s’obtinguessin a través de la constitució d’un fons per a infraestructures".

En aquest punt, el president d’Anci va manifestar la seua confiança que abans que conclogui l’any es constitueixi al Congrés dels Diputats la subcomissió destinada a definir el futur model de finançament de les carreteres que va quedar pendent en la passada Legislatura.

tracking