SEGRE

HABITATGE FINANÇAMENT

La hipoteca mitjana a Lleida s’encareix 12 € al mes

Després d’entrar en vigor les noves normes || L’import dels préstecs hipotecaris fins a l’abril supera els 66 milions

Edifici en obres a la ciutat de Lleida.

Edifici en obres a la ciutat de Lleida.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’entrada en vigor de la nova normativa sobre hipoteques, que ha derivat a les entitats bancàries el pagament de determinades taxes que abans assumia el client, ha comportat, segons va indicar el Banc d’Espanya dijous, que els préstecs hipotecaris s’hagin encarit 30 punts bàsics. D’aquesta forma, prenent com a base els càlculs de l’Associació Hipotecària Espanyola i la referència que la hipoteca mitjana subscrita a Lleida entre el gener i l’abril d’aquest any per a la compra d’habitatge ha estat de 88.209,83 euros, resulta que els lleidatans pagaran 148,9 euros anuals més de mitjana si el préstec és a 25 anys, la qual cosa equival a 12,41 euros més al mes.

D’altra banda, i després de la sotragada que s’ha viscut aquests dos últims anys, la constitució de préstecs hipotecaris per a l’adquisició d’habitatge ha recuperat el pols a Lleida, segons es desprèn de les dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Durant els quatre primers mesos de l’any, es van subscriure un total de 753 hipoteques a la demarcació, davant de les 622 del mateix període del 2018 i del 2017. A més, l’import total pel qual es van constituir va ser el més elevat des del 2012, i va arribar a un total de 66.422.000 euros. Entre els mesos de gener i abril del 2018 s’havia situat en poc menys de 53,27 milions d’euros.

La firma d’hipoteques a

En particular, durant el mes d’abril, es van firmar a Lleida un total de 170 hipoteques sobre habitatge, que van assolir un import de 16,22 milions d’euros. En el mateix mes del 2018 es van constituir 154 préstecs hipotecaris per un valor de 13,69 milions. D’aquesta manera, Lleida va portar la contrària a la tendència que es va seguir sobretot a Catalunya, però també al conjunt de l’Estat, on la constitució d’hipoteques va retrocedir a l’abril.

Madrid nega que les hipoteques pugin per la nova normativaLa ministra d’Economia en funcions, Nadia Calviño, va carregar ahir contra el Banc d’Espanya ja que l’organisme regulador va atribuir l’encariment de les hipoteques a l’entrada en vigor de la nova normativa sobre la matèria. En aquest sentit, Calviño va qualificar d’“arriscada” la conclusió del Banc d’Espanya i va assegurar que la pujada es dóna sobretot a l’augmentar la proporció d’hipoteques contractades a tipus fix, que són més cares. No obstant, fonts del Banc d’Espanya van desacreditar la rèplica de Calviño i es van mantenir la seua posició.

tracking