SEGRE

AUTOMOCIÓ ESTADÍSTICA

El mercat de la venda de cotxes a Lleida s'enfonsa un 24% al juny

La pitjor dada de tot Catalunya, tot i que en el semestre la caiguda es limita a un 3,53% || El sector atribueix la seua particular crisi a la incertesa dels consumidors

El mercat dels turisme està vivint una frenada al mercat estatal.

El mercat dels turisme està vivint una frenada al mercat estatal.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La venda de cotxes s’ha enfonsat un 24,23 per cent el mes de juny a Lleida, al comercialitzar-se tot just 616 turismes i totterrenys, davant els 813 de les mateixes dates de l’any passat, segons les dades facilitades per les patronals Anfac, Faconauto i Ganvam. La caiguda és especialment acusada en el sector de particulars, amb un 32,17 per cent, amb només 388 matriculacions, quan fa un any es van inscriure a Trànsit 572 unitats. Pel que fa al sector d’empreses, s’ha limitat a 221 vehicles al juny. Lleida ha registrat les pitjors dades de tot Catalunya al juny, amb especial caiguda en el cas dels turismes amb tecnologia dièsel. Amb 179 cotxes, la caiguda és d’un 39,93% sobre les mateixes dates del 2018. El mes ha acabat amb la matriculació de 370 cotxes de gasolina (-18,23%), mentre que se n’han matriculat 67 d’altres tecnologies, com poden ser híbrids o elèctrics, amb un repunt en aquest cas del 8,06%.

Si l’anàlisi es fa del primer semestre de l’any, la caiguda acumulada de matriculacions de turismes i totterrenys a Lleida és d’un 3,53 per cent, al situar-se en un total de 3.988. Els gasolina fins i tot milloren registres en els sis primers mesos de l’any, amb 2.333 i un 9,48% més. Els que utilitzen gasoil, tanmateix, cauen un 27,13% entre el gener i el juny i es limiten a 1.249. Altres tecnologies suposen 406 matriculacions a Ponent (+40,48%). Les matriculacions de turismes han disminuït un 13 per cent al juny a Catalunya respecte al mateix mes del 2018. En total, s’han venut 15.528 unitats. Les inscripcions de turismes i totterrenys a Espanya han tancat el primer semestre de l’any amb un volum de 692.472 unitats, xifra que suposa una disminució del 5,7 per cent si es compara amb el mateix període de l’any anterior, segons indiquen dades publicades per les associacions de fabricants (Anfac), concessionaris (Faconauto) i venedors (Ganvam).

El mercat dels cotxes dièsel ha caigut un 39,93% al juny a Lleida i acumula en el semestre el 27,13%

El vicepresident executiu d’Anfac, Mario Armero, va afirmar ahir que les vendes de vehicles encadenen tres mesos de caiguda, per la qual cosa va assegurar que aquesta situació representa una “crisi” al sector de l’automoció, “quan no hi ha cap indicador econòmic que sustenti aquest descens més enllà de la incertesa dels consumidors”. Per la seua banda, la vicepresidenta executiva de Faconauto, Marta Blázquez, va destacar que els últims dos dies de juny es va acumular el “gruix” de les matriculacions, moltes de les quals automatriculacions.

tracking