SEGRE

Oberta la convocatòria d'ajuts per als promotors que construeixin habitatges amb protecció oficial de lloguer

Els habitatges poden tenir un màxim de 90 m2 i s’han de destinar a lloguer amb protecció oficial per un mínim de 25 anys

Pisos del Sareb a la venta a la ciutat de Lleida.

Posen a la venda a Lleida un centenar de pisos del Sareb amb un 40% de descompteServihabitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, ha obert una convocatòria de subvencions per als promotors que construeixin habitatge de lloguer amb protecció oficial, amb una dotació de 8,3 milions d’euros. S’hi poden acollir promotors tant si són persones físiques o jurídiques com les fundacions, empreses d’economia social i les seves associacions, cooperatives de construcció, les organitzacions  no governamentals i les associacions declarades d’utilitat pública.

La convocatòria té la voluntat de continuar treballant en un dels principals  àmbits d’actuació en matèria d’habitatge que està potenciant el Govern, que és l’ampliació de l’oferta d’habitatges assequibles de lloguer. Amb aquests ajuts, es vol fomentar que la iniciativa privada promogui habitatge protegit de lloguer i que es destini a persones amb ingressos per sota dels 33.838 euros anuals.

Els habitatges que es construeixin no poden superar els 90m2 i han de disposar d’una certificació energètica A o B. Així mateix, els llogaters han de tenir unes rendes que no poden superar els límits establerts i per accedir a aquestes promocions hauran d’estar inscrits en el Registre de sol·licitants d’habitatges amb protecció oficial. S’hi poden acollir els promotors que vulguin fer construcció d’obra nova, els que  tinguin promocions procedents de rehabilitació d’edificis i les promocions amb obres en curs  paralitzades que es reprenguin per a la seva finalització.

Dues modalitats de subvenció Aquestes subvencions permeten als promotors accedir a ajuts amb un import més o menys alt en funció de les rendes que podran cobrar posteriorment als llogaters. La convocatòria estableix que entre els factors que ponderaran a l’hora d’atorgar les subvencions estan el municipi, el tipus de promotor, el termini durant el qual es destinaran els habitatges a lloguer protegit, que no pot ser inferior a 25 anys però que pot arribar a ser indefinit, i el tipus de certificació energètica que ofereixi el projecte. Així doncs, hi ha dues modalitats de subvenció a les quals es poden acollir els promotors interessats. La primera modalitat (A) els permet rebre 350 euros per metre quadrat, amb un màxim de 36.750 euros per habitatge, sempre que no superi el 50% de la inversió. Els promotors que s’acullin a aquesta modalitat han de respectar unes rendes màximes establertes en funció de la zona on es trobi l’habitatge i s’han des destinar a llogaters que tinguin uns ingressos per sota de 2,83 vegades l’IRSC. L’altra modalitat de subvenció (B) permet rebre 300 euros per metre quadrat  amb un màxim de 31.500 euros per habitatge, sempre que no superi en 40% de la inversió.  En aquest cas, les rendes màximes de lloguer també venen establertes segons les zones i els ingressos màxims dels llogaters poden ser superiors 4,25 vegades l’IRSC .

tracking