SEGRE

INDÚSTRIA LOCAL

Mahou San Miguel inverteix el 2018 2,95 milions a la fàbrica de Lleida

En una dècada hi ha injectat 31,1 milions || Genera més de 380 llocs de treball i xifra en 8 milions les compres de la companyia a empreses lleidatanes

El director del centre de producció a Lleida, Manuel Heredia, tirant una canya ahir.

El director del centre de producció a Lleida, Manuel Heredia, tirant una canya ahir.AMADO FOROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia cervesera Mahou San Miguel va invertir en el seu centre de producció de Lleida 2,95 milions d’euros durant el 2018, un 34,1% més respecte a l’exercici de l’any anterior. En l’última dècada, la firma ha invertit un total de 31,3 milions en les instal·lacions lleidatanes, que ocupa el segon posat en el rànquing de producció i dimensions de les vuit empreses que la companyia té a nivell estatal, amb una superfície de 165.000 metres quadrats i una capacitat productiva i 2,4 hectolitres anuals. El centre compta amb més de 380 llocs de treballs de mitjana, entre personal propi i extern, i durant la seua activitat del 2018 va destinar més de 8 milions d’euros a la compra de béns i serveis a un total de 102 empreses lleidatanes.

En els últims quatre anys, l’aportació als proveïdors locals ascendeix a més de 28 milions. Mahou San Miguel va registrar l’any passat un volum de negoci d’aproximadament 1.300 milions d’euros a nivell global gràcies als seus centres de producció a Espanya i l’Índia i la seua participació en cerveseres nord-americanes.

El director del centre de producció a Lleida, Manuel Heredia, va destacar durant la presentació dels resultats de la companyia que la inversió de l’exercici del 2018 es va centrar sobretot en la posada en marxa de quaranta projectes, set més que el 2017, dirigits a modernitzar els processos industrials per aconseguir la màxima eficiència i el respecte mediambiental.

Un dels projectes que Heredia va destacar és la recuperació d’energia a través dels bafs generats durant el procés de cocció, que permet un estalvi energètic d’un 10% de gas i d’un 14% d’aigua.

Des del 2008, s’han elaborat a la fàbrica de Lleida més de 19 milions d’hectolitres de cervesa i s’ha incrementat el nombre de receptes, al passar de les 67 registrades el 2015 a les 110 que s’elaboren actualment.

D’altra banda, en el marc del compromís de la companyia amb l’entorn, el director del centre de producció va destacar que l’ús de recursos naturals s’ha reduït un 17% durant els últims deu anys i que actualment la fàbrica genera pràcticament un residu zero.

Heredia també va destacar que la cervesera aposta per la dinamització social de la ciutat col·laborant amb diverses iniciatives culturals i de lleure com l’Aplec del Caragol o la Fira se Dant Miquel i va recordar que el seu últim projecte ha estat obrir una sala de concerts dins de les seues instal·lacions a la capital del Segrià.

tracking