SEGRE

COOPERATIVES 31 ASSEMBLEA GENERAL

Trasalfals obté el seu millor resultat en cinc anys

La cooperativa farratgera supera els 10 milions en facturació || Anuncia un pla d’inversions de 5 milions fins al 2022

Adolfo Pérez, vicepresident de Transalfals; Joan Talarn, alcalde de Bellvís, i Marcel·lí Piró, president de Transalfals, ahir a l’assemblea.

Adolfo Pérez, vicepresident de Transalfals; Joan Talarn, alcalde de Bellvís, i Marcel·lí Piró, president de Transalfals, ahir a l’assemblea.ACTEL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cooperativa de segon grau Transalfals ha tancat el seu millor exercici en els últims cinc anys, amb una facturació que ha assolit els 10,6 milions d’euros a la campanya 2018/2019. Aquest és una de les dades incloses en el balanç de l’entitat farratgera, que ahir va celebrar la 31 assemblea anual de socis a Bellvís. Els beneficis després d’impostos van ascendir a 125.513 euros, segons va explicar la cooperativa. La producció va assolir les 78.000 tones d’alfals i destaca el seu esperit exportador, que el porta a ser present a quatre continents i a incrementar la seua cartera de nous clients en un 36%.

A l’hora d’analitzar la campanya, el president de Transalfals, Marcel·lí Piró, va destacar que “ha estat marcada per uns resultats satisfactoris fruit del bon treball al camp i de la bona gestió comercial, no només per les liquidacions, sinó també per haver aconseguit consolidar el projecte empresarial gràcies a la confiança, l’esforç i el treball de tots junts”.

L’entitat associativa de segon grau ha reduït en 3,6 milions el deute financer

Transalfals va apuntar que la campanya farratgera 2018/2019 s’ha caracteritzat per unes condicions meteorològiques adverses per als cultius farratgers, complicant la recol·lecció i la deshidratació. Amb tot, la producció va caure un 14% respecte a l’exercici anterior.

Entre els aspectes importants de l’últim exercici de Transalfals, destaca la reducció del deute financer en més de 3,6 milions d’euros i la despesa financera en 100.000 euros. Tot plegat gràcies a l’anàlisi i millora contínua de totes les despeses generals, financeres i amortitzacions del negoci, segons l’entitat cooperativa. Així mateix, apunta que el balanç de l’empresa i la seua situació patrimonial ha millorat notablement.

D’altra banda, preveu inversions per un total de 5 milions d’euros fins al 2022. Se centraran en les fàbriques que la cooperativa de segon grau té als centres situats a Bellcaire i Binèfar (Vispesa) i que pretén ajustar-se al pla comercial que s’està portant a terme i que passa per l’ampliació de la cartera de productes tant a nivell estatal com a internacional.

D’altra banda, va presentar accions en el camp de la responsabilitat social corporativa en aspectes com ara la conciliació laboral o les polítiques d’estalvi energètic i reciclatge, entre d’altres.

tracking