SEGRE

LABORAL

CCOO xifra el seguiment de la vaga a Renfe en un 70%

Els serveis mínims són de fins el 75% a Rodalies i el 72% a l'AVE

CCOO xifra el seguiment de la vaga en un 70%

CCOO xifra el seguiment de la vaga en un 70%EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vaga convocada per CCOO en el grup Renfe està tenint un seguiment del 70 % a nivell estatal dels treballadors que poden fer vaga, ja que els serveis mínims són de fins el 75 % a Rodalies i el 72 % a l'AVE, ha explicat el sindicat convocant.

El secretari general del sector ferroviari de CCOO, Manuel Nicolás Taguas, ha explicat als mitjans de comunicació a l’estació madrilenya d’Atocha que la vaga s’està desenvolupant amb normalitat i sense més incidències que qualsevol altre dia, doncs si Renfe ha cancel·lat 320 trens per la vaga, diàriament es registren més de 300 incidències en la xarxa ferrovaria per la falta de personal i la mala gestió de l’operació per part de Renfe.

Taguas ha assenyalat que al llarg de l’any es registren més de 32.000 incidències en el trànsit i en el que va d’aquest any ja van 16.000.

També ha indicat que, a part dels serveis mínims que s’han decretat que, ha afirmat, deixen sense contingut al dret a la vaga, cal tenir en compte que davant els 33 milions d’usuaris de l’alta velocitat hi ha 44,74 milions de viatgers que utilitzen el Rodalies per treballar i aquest 15 de juliol cal tenir en compte que no funcionen els col·legis i molts treballadors estan de vacances.

Respecte al seguiment, Taguas ha indicat que les primeres dades el situen en un 70 % a nivell estatal dels treballadors que poden fer vaga, en alta velocitat a Madrid és total l’aturada i en tallers del 80 %, en una jornada de vaga en què pels serveis mínims que s’han decretat tres de cada quatre trens han de circular.

Manuel Taguas ha explicat, d’altra banda, que han anat a la vaga per defensar l’ocupació a Renfe, on s’han perdut 5.000 llocs de treball des de la liberalització; al que cal sumar que, malgrat que s’ha aprovat una taxa de reposició del 105 %, que només suposa la incorporació de 49 persones, alhora l’empresa facilita la sortida del mateix nombre de treballadors.

Així mateix, volen exigir a Renfe que consolidi l’increment salarial que van pactar, ja que l’abona però no el consolida, i que aboni la productivitat als empleats, concepte que van perdre el 2005 i que continuen sense percebre, malgrat que la companyia té ara el doble d’ingressos i de viatgers a aquesta data.

D’altra banda, CCOO no descarta portar més enllà la protesta que desenvolupa el dia d’avui i, segons Taguas, si l’empresa segueix en el seu entossudiment, la conflictivitat s’allargarà a agost i a la tardor.

A més, considera que la resta de sindicats, que no han participat en la protesta d’avui, acabaran sumant-se perquè comparteixen les mateixes reivindicacions, si bé fins ara no ho han fet perquè el seu "full de ruta" és diferent.

CCOO xifra el seguiment de la vaga en un 70%

CCOO xifra el seguiment de la vaga en un 70%EFE

tracking