SEGRE

ECONOMIA BANC D'ESPANYA

Els joves d'ara guanyen un 20 per cent menys que els dels anys noranta

Imatge dels nous bitllets de 50 euros.

Imatge dels nous bitllets de 50 euros.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els joves espanyols guanyen menys ara que fa una dècada, segons ho corrobora el Banc d’Espanya. En l’actualitat, els joves amb estudis baixos tenen en mateix salari que els joves de la seua edat als noranta. És la primera vegada que tots els joves, inclosos els d’estudis alts, tenen rendes més baixes a les dels joves de fa deu anys. Així doncs, els nascuts el 1987 amb pocs estudis ingressen un 20 per cent menys que els que tenien la mateixa edat en la dècada anterior.

El Banc d’Espanya certifica aquesta situació restant la inflació per poder fer la comparativa entre aquestes dos generacions. Aquesta situació es veu influïda per la dada de l’atur i les hores treballades, que ara són inferiors. El Banc d’Espanya adverteix que s’ha de prendre mesures per ajudar els joves perquè hi ha risc que la situació persisteixi.

Aquesta institució està preparant un estudi amb dades d’aquests últims trenta anys en el qual es reflecteix que cada generació anava superant els ingressos de l’anterior però aquesta evolució es va aturar amb la crisi.

D’altra banda, segons el Banc d’Espanya, la riquesa financera neta de les famílies (diferència entre els estalvis i els deutes) va augmentar un 4,1 per cent durant el primer trimestre de l’any respecte al tancament del mes de març del 2018, ja que va passar d’1,37 bilions a 1,45 bilions d’euros.

tracking