SEGRE

RAMADERIA PROTESTES

Els ramaders exigeixen mesures per evitar les ocupacions de granges

Condemnen la protesta d’animalistes a Sant Antoni de Vilamajor || Alerten que actes d’aquestes característiques són un risc per a la salut i el benestar animal

Imatge general dels activistes durant la protesta en una granja de Sant Antoni de Vilamajor.

Imatge general dels activistes durant la protesta en una granja de Sant Antoni de Vilamajor.MARIA BELMEZ/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unió de Pagesos, JARC-COAG i Asaja van denunciar ahir la nova incursió aquest cap de setmana per part d’activistes proanimals en una explotació de vaques lleteres de Sant Antoni de Vilamajor (Barcelona). Els activistes hi van arribar caminant i després d’estar uns minuts dins de la granja van aparèixer els amos de l’explotació, moment en el qual es van viure episodis de tensió. Els activistes van denunciar les “condicions horribles” en què viuen les vaques i els vedells, “sense aigua” i “separats”. Finalment, la presència dels Mossos va facilitar que els activistes se n’anessin. Tant UP com JARC-COAG van reclamar a la conselleria d’Interior que sancioni l’entrada “il·legal” d’uns 160 activistes animalistes a l’explotació.

JARC-COAG va assegurar en un comunicat que “suposa un risc per a la salut i el benestar dels animals”, i per la seua banda Unió de Pagesos va afirmar, en nota de premsa, que aquest tipus d’incursions provoquen una situació d’indefensió per als treballadors de la instal·lació. UP va apuntar que “no és la primera vegada que es produeixen accions d’aquest tipus” a Catalunya i va recordar la del març en una altra granja de Sant Pere de Vilamajor, aquesta vegada de porcí, i la del mes d’abril en un escorxador de Riudellots de la Selva (Girona).

Per tots aquests motius, Unió de Pagesos reitera que els ramaders catalans, com els de la resta de la Unió Europea, han de complir unes normes estrictes de benestar animal per tal d’assegurar una producció respectable i segura i que, d’altra banda, ha suposat per al sector un gran esforç d’adaptació tant en l’àmbit econòmic com en el de gestió de les granges i en la cura dels animals.

Per la seua banda, la presidenta d’Asaja Catalunya, Rosa Pruna, va afirmar que “no pot entendre aquests que es diuen animalistes, que entren a les granges sense permís, sense els protocols sanitaris i amb les televisions per fer més xou”. En aquest sentit, Pruna va lamentar també que accions com la de Sant Antoni de Vilamajor “difamen i menyspreen la dignitat d’aquesta professió” de ramader.

tracking