SEGRE

RAMADERIA MOBILITZACIONS

Jordà censura l'ocupació de granges per animalistes

Alerta que suposa un risc en bioseguretat i la salut dels caps de bestiar || La consellera defensa la professionalitat del sector

El grup de joves va entrar en una granja de boví de llet a Sant Antoni de Vilamajor.

El grup de joves va entrar en una granja de boví de llet a Sant Antoni de Vilamajor.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, va sortir ahir en defensa de la professionalitat dels ramaders catalans i va censurar amb duresa les ocupacions de granges i d’un escorxador que han portat a terme en els últims mesos grups animalistes. Després d’afirmar que desconeix quines són les reivindicacions d’aquests grups de joves, vinguts de fora segons les seues paraules, va afirmar que amb aquest tipus d’accions causen riscos en matèria de bioseguretat i, a més, provoquen estrès als animals que hi ha a les explotacions. Així ho va afirmar en una entrevista a TV3, en què la consellera va fer especial recalcament en la necessitat d’extremar al màxim les mesures de prevenció en matèria sanitària tenint en compte el risc que pot suposar l’arribada del virus de la pesta porcina africana a Catalunya.

Va recordar el dret de manifestació dels activistes però va denunciar desconeixement del sector

Jordà va fer aquestes declaracions després que la setmana passada es produís l’última de les accions d’un grup d’animalistes en una granja de boví de llet a Sant Antoni de Vilamajor.

Jordà va lamentar que existeix un gran desconeixement sobre el treball dels ramaders que, va posar de manifest, són els primers interessats a cuidar l’aplicació de les mesures de sanitat, benestar animal i bioseguretat de les explotacions. A més, va voler recordar que el sector boví català no està dominat per macrogranges, i va apuntar que “tot just n’hi deu haver quatre amb més de mil caps”.

Pel que fa a l’actuació dels animalistes, va considerar que l’entrada en una propietat privada sense permís és una cosa que deixa en l’àmbit de la conselleria d’Interior. Però, alhora, va denunciar que havien donat aigua a un vedell de molt curta edat, una cosa que no s’ha de fer. Així mateix, va alertar que l’estrès que van causar als caps de bestiar de l’explotació segur que s’ha traduït en una reducció de la producció làctia.

tracking