SEGRE

EMERGÈNCIES INCENDI

Iberspa projecta recuperar l'activitat plena a Cervera el 2020

Un foc va arrasar les instal·lacions l’1 de juliol

La reunió de dimarts entre Indústria i la Paeria de Cervera.

La reunió de dimarts entre Indústria i la Paeria de Cervera.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Iberspa, la firma de Cervera dedicada a la fabricació de banyeres d’hidromassatge les instal·lacions de la qual van quedar totalment calcinades el passats dia 1 de juliol, projecta recuperar la plena activitat durant l’any 2020 segons va informar ahir l’alcalde de la capital de la Segarra, Ramon Augé. El primer edil va fer dimarts a la tarda una visita a les instal·lacions del Centre d’Empreses Innovadores (CEI), on la Paeria ha cedit tres despatxos per mantenir l’activitat administrativa de la firma. L’alcalde va acudir-hi acompanyat de la directora general d’Indústria, Matilde Vilarroya, i del delegat del departament a Lleida, Ramon Alturo. Segons Augé, l’empresa manté els contactes amb diversos empresaris per poder inicialment llogar una nau on dur a terme els processos d’acoblament de peces, la qual cosa representa un 20% de la producció que es porta a terme a la capital de la Segarra. El seu objectiu és poder instal·lar-se en una nova nau d’uns 3.000 metres quadrats per escometre la totalitat de la fabricació, projecte que, segons Augé, es preveu durant el 2020. D’altra banda, l’alcalde va comentar que la firma gallega Cortizo, dedicada a la producció de sistemes d’alumini per a la construcció i també afectada per l’incendi, treballa a poder recuperar l’activitat en qüestió de setmanes.

L’incendi es va declarar a primera hora del dilluns 1 de juliol i la forta fumarada va portar Protecció Civil a recomanar als veïns que no sortissin de les seues cases.

La directora d’Indústria es va reunir amb la Paeria per intentar trobar solucions per a l’empresa

En l’extinció van treballar una vintena de dotacions de Bombers. La nau va quedar calcinada, la qual cosa va fer que perillessin un centenar de llocs de treball, que tot apunta que s’aconseguiran salvar.

tracking