SEGRE

BANCA RESULTATS

CaixaBank i Banc Sabadell, sense comissions a particulars

Les dos entitats les aplicaran a grans corporacions empresarials || Com a resposta a noves retallades dels tipus

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar.

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar.EFE/KAI FÖRSTERLING

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, va assegurar ahir que l’entitat no es planteja cobrar als clients minoristes pels seus dipòsits encara que el Banc Central Europeu (BCE) dugui a terme noves retallades en els tipus d’interès, encara que sí que ho farà a les grans corporacions financeres i empresarials.

En la roda de premsa de presentació dels resultats del primer semestre de l’any, Gortázar va constatar en aquest sentit que “aquesta situació no és nova”, atès que “els tipus d’interès ja es troben en un entorn en negatiu i els mercats estan assumint que poden baixar”.

Per la seua part, el conseller delegat de Banc Sabadell, Jaime Guardiola, creu que els bancs començaran a cobrar els dipòsits a les empreses per contrarestar l’efecte de tipus d’interès negatius, encara que veu “difícil” que succeeixi el mateix en el cas dels dipòsits de clients particulars, si bé no ho va descartar rotundament.

CaixaBank va obtenir en el primer semestre de l’any un benefici atribuït de 622 milions d’euros, un 52,1 per cent menys que en el mateix període de l’any anterior, després de l’acord laboral que ha suposat una despesa de 978 milions (685 milions nets), segons va comunicar la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Gortázar va assenyalar que no es preveuen més acomiadaments a l’entitat fins al 2021 i “honestament” confia que “després tampoc”. No obstant, va considerar “inevitable” que el sector continuï ajustant les plantilles en funció de la situació en què es trobi cada sector davant de la continuïtat dels baixos tipus d’interès marcats pel BCE. Per la seua part, Banc Sabadell ha obtingut en el primer semestre de l’any un benefici net de 532 milions d’euros, un 341 per cent més que en el mateix període de l’any passat, per les menors provisions i l’absència de costos extraordinaris de la seua filial britànica TSB.

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar.

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar.EFE/KAI FÖRSTERLING

tracking