SEGRE

LABORAL CONFLICTE

Convoquen vaga a Alsina Graells a primers d'agost

Els dies 1, 2 i 3 a Lleida, Vielha, Solsona, Barcelona, Berga i Manresa || Els conductors exigeixen cobrar les hores extra

Imatge d’arxiu d’un autobús d’Alsina Graells.

Imatge d’arxiu d’un autobús d’Alsina Graells.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els conductors de la companyia d’autobusos Alsina Graells han convocat una vaga per als dies 1, 2 i 3 d’agost a Lleida, Vielha, Solsona Barcelona, Berga i Manresa per exigir el cobrament de les hores extra.

Els treballadors denuncien que durant nou anys han estat treballant diàriament de manera desinteressada durant una hora més sense rebre cap remuneració per part de l’empresa i reclamen que en un futur aquella hora extra els sigui abonada, cosa que l’empresa, afirmen, es nega a fer.

Segons assenyalen els empleats, també se’ls ha negat l’aplicació de la sentència 532/2018 del Tribunal Suprem, que dicta que se’ls ha d’abonar el concepte de “borsa vacacional”.

Tot plegat suposa, segons els treballadors, un gran pèrdua dels ingressos que haurien de percebre i que els correspon i que està provocant un declivi del seu poder adquisitiu i dels seus drets laborals.

Els conductors afirmen que per part de l’empresa no han rebut cap proposta de negociació i que cap representant legal dels treballadors s’ha posat en contacte amb ells per poder arribar a un acord sobre les seues demandes.

Els serveis mínims que oferiran durant aquestes jornades encara estan per determinar i l’autoritat laboral els donarà a conèixer en els propers dies.

tracking