SEGRE

HABITATGE BALANÇ

La firma d'hipoteques a Lleida creix un 34,8% el mes de maig

Després de l’aturada a l’espera d’aplicar les taxes a les entitats financeres || Fonts immobiliàries neguen un “sobreescalfament” i creuen que tornarà la moderació

Imatge d’arxiu d’una zona en construcció al barri de Pardinyes a Lleida.

Imatge d’arxiu d’una zona en construcció al barri de Pardinyes a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nombre d’hipoteques constituïdes sobre habitatges inscrits als registres de la propietat de Lleida es va situar en 213 el mes de maig passat, xifra un 34,8 per cent superior a la del mateix mes del 2018, segons va informar ahir l’Institut Nacional d’Estadística (INE), un creixement a causa, en part, de l’aturada per la incertesa sobre l’entrada de vigor de la nova llei hipotecària amb la qual les entitats hauran de pagar certes taxes, com l’Impost d’Actes Jurídics Documents (IAJD). Així mateix, el nombre d’escriptures firmades al maig suposa un augment del 25,2 per cent respecte a les rubricades el mes d’abril.

D’altra banda, el nombre de cancel·lacions hipotecàries a la província de Lleida va assolir les 184 el mes de maig passat, un 5,74 per cent superior a maig del 2018 i un 21,4% més que l’abril passat, segons l’INE.

La firma d’hipoteques a l’Estat reprèn la tendència alcista al mes de maig al pujar l’11,2 per cent

En el conjunt de l’Estat espanyol, la firma de noves hipoteques per a la compra d’un habitatge va reprendre la tendència alcista al mes de maig al pujar l’11,2 en taxa internual (va caure el 0,1% a l’abril), fins als 34.883 contractes.

Les comunitats amb més nombre d’hipoteques constituïdes sobre habitatges al mes de maig van ser Andalusia (6.572), Catalunya (6.042) i Madrid (5.816).

D’acord amb les dades de l’organisme estadístic, durant el cinquè mes de l’any es van constituir 48.241 hipoteques sobre finques rústiques i urbanes (dins d’aquestes últimes s’inclouen els habitatges), xifra que suposa un repunt del 12,6% respecte al maig del 2018.

Els principals portals immobiliaris van descartar un sobreescalfament del mercat immobiliari, després que la firma d’hipoteques hagi reprès el camí alcista i preveuen que la firma d’hipoteques s’anirà moderant a mesura que avanci l’any, així com les compravendes i els preus.

D’altra banda, el consum de ciment a Catalunya ha crescut una taxa anual del 9% durant el període entre juliol del 2018 i juny del 2019, i ha superat els dos milions de tones consumides per primera vegada des del 2012, segons va indicar Ciment Català en un comunicat, en què ressalta també la reducció del 16 per cent de les exportacions de ciment català. Les empreses va afirmar que la recuperació de la indústria catalana del ciment està condicionada per la falta d’inversió en infraestructures, fet que provoca un nivell de consum de ciment per càpita inferior respecte a la mitjana de la Unió Europea.

tracking