SEGRE

ECONOMIA

Inspecció de treball obliga Burger King a respectar el dret de la imatge dels seus treballadors

La mesura dóna la raó a CCOO, que havia denunciat la multinacional

Inspecció de treball obliga Burger King a respectar el dret de la imatge dels seus treballadors

Inspecció de treball obliga Burger King a respectar el dret de la imatge dels seus treballadorsARCHIVO

Creat:

Actualitzat:

La Inspecció de Treball de Barcelona ha conclòs que la multinacional de menjar ràpid Burger King Spain no respecta els drets de la imatge i dignitat dels seus treballadors i treballadores amb les seves normes de vestimenta.

Aquest incompliment es produeix en l'obligació als homes de portar les barbes, bigotis i perilles completament rasurades i en l'obligació a les dones de portar un llaç a la seva vestimenta i una corbata pel que fa als homes.

L'informe d'Inspecció del treball arriba després que CCOO de Serveis de Catalunya interposés una denúncia contra l'empresa per la seva normativa. Aquest informe conclou que hi ha "mitjans més moderats i no lesius de drets fonamentals, com per exemple l’ús de barbera (protector de barba)" perquè "la higiene alimentària quedi assegurada".

A més, també critica l'obligació de portar llaç a les dones i corbata als homes, sense que tinguin la possibilitat d'escollir una o altra peça, perquè no té una justificació objectiva i "va en contra de la no discriminació per raons de gènere".

CCOO ha celebrat que Inspecció de Treball els hagi donat la raó i ha valorat "molt positivament" la resolució en un comunicat. Així, "espera que d’ara en endavant es corregeixi tota discriminació existent a la companyia", ja que treballadors de l'empresa havien reclamat diverses vegades que es revisés aquesta norma.

tracking