SEGRE

FINANCES INDICADORS

Les famílies declarades en fallida a Lleida es multipliquen per 4

A Lleida des del 2009, i ja són 31 fins al juny || El nombre d’empreses concursades es manté des del final de la crisi

Imatge del Palau de Justícia de Lleida amb la Seu Vella de fons.

Imatge del Palau de Justícia de Lleida amb la Seu Vella de fons.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de famílies lleidatanes que s’han declarat en fallida davant de la impossibilitat de fer-se càrrec dels pagaments i deutes ha augmentat significativament al llarg de l’última dècada, segons es desprèn del balanç publicat ahir per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Així, un total de 31 famílies de la demarcació van entrar en concurs de creditors entre els mesos de gener i juny enfront de les 8 que ho van fer el primer semestre del 2009. A més, aquesta tendència alcista s’ha accentuat aquest últim lustre. I és que entre el 2009 i el 2012 el nombre de famílies trencades a Lleida el primer semestre de l’any va retrocedir, i fins i tot va arribar a zero.

Tanmateix, entre el gener i el juny del 2017 ja van ser onze els nuclis familiars que es van declarar en fallida.

El nombre de famílies declarades en concurs fins al juny d’aquest any dobla la xifra del 2018

L’any passat van augmentar fins als 14 en aquest període, i en els sis primers mesos del 2019 es va doblar aquesta quantitat. L’increment del nombre de famílies en concurs de creditors, tanmateix, no és exclusiu de la demarcació de Lleida. A Catalunya també han anat creixent gradualment durant els últims anys, encara que d’una manera més lenta que a Lleida. Així doncs, de les 428 famílies declarades en fallida entre el gener i el juny de l’any passat es va passar a les 437 del semestre anterior. Al contrari, al conjunt de l’Estat va descendir la xifra de nuclis concursats fins als 1.015, davant els 1.057 de la primera meitat del 2018.

Per la seua banda, els concursos de creditors en empreses no han tingut grans variacions des de la sortida de la recessió. I és que lluny de les xifres del primer semestre del 2009, quan 33 companyies lleidatanes van suspendre pagaments, des del 2014 s’han mogut al voltant de la quinzena. Entre el gener i el juny d’aquest any un total de 12 empreses van entrar en concurs. D’aquestes, la gran majoria comptaven a tot estirar amb 9 treballadors i tenien un volum de negoci que no superava els cinc milions d’euros. En el conjunt de Catalunya, fins a 532 es van declarar en concurs entre els mesos de gener i juny, i 2.221 a nivell estatal.

tracking