SEGRE

VAGA TRANSPORT

Els xòfers d'Alsa demanen reprendre les negociacions i recuperar complements

|

Alguns dels xòfers de Lleida ahir a l’estació de busos de Tàrrega.

Alguns dels xòfers de Lleida ahir a l’estació de busos de Tàrrega.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els xòfers de la companyia de transport Alsa van traslladar ahir el tercer i últim dia de vaga a les poblacions de Tàrrega i Balaguer, les dos estacions de la província més grans després de la capital de Ponent. Els xòfers van tornar a exigir el pagament de les hores que treballen de més, a banda d’altres complements salarials i reprendre com més aviat millor les negociacions amb l’empresa. La vintena de xòfers concentrats a primera hora del matí a l’estació de Tàrrega van parar durant uns minuts els autocars d’Alsa que sortien de l’estació. Els xòfers pujaven als vehicles per informar els passatgers del motiu de la vaga, que la majoria comprenien amb resignació malgrat les molèsties i els retards per arribar a la seua destinació.

El secretari del comitè d’empresa, Ramon Vilà, va assegurar que la companyia “no ha mogut fitxa”, tanmateix, el col·lectiu de conductors “ens sentim més reforçats perquè anem tots a una”. Si Alsa no atén les seues reivindicacions ni avancen les negociacions, els xòfers van advertir que reprendran la vaga al setembre amb més duresa i intensitat, ja que afectarà el transport escolar.

El tercer i últim dia de vaga va afectar ahir el 70% dels serveis que la firma fa diàriament

Vilà va dir que la plantilla se sent víctima d’una rebaixa injustificada de les retribucions i d’un incompliment sense causa justificada del conveni que els empara. Les negociacions per reprendre la redacció del nou conveni es preveuen al setembre. A Lleida van secundar la vaga el 86 per cent de la plantilla, formada per setanta xòfers.

Ahir es van veure afectats el 70 per cent dels serveis.

L’objectiu dels serveis mínims era poder garantir el transport dels viatgers malgrat la vaga, malgrat que van quedar anul·lats els trajectes directes a Barcelona.

tracking