SEGRE

Treball torna a reconèixer dos setmanes de permís a les famílies monoparentals

Xumets penjats en el primer 'Arbre dels xumets' de Castella i Lleó, al Parc de les Quatre Estacions, d'Àvila, en les branques del qual els més petits de la ciutat podran dipositar i acomiadaran del que ha estat el seu company durant la infantesa.

Xumets penjats en el primer 'Arbre dels xumets' de Castella i Lleó, al Parc de les Quatre Estacions, d'Àvila, en les branques del qual els més petits de la ciutat podran dipositar i acomiadaran del que ha estat el seu company durant la infantesa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Institut Nacional de la Seguretat Social ha emès un criteri que reconeix el dret les famílies amb un sol progenitor a disfrutar de les dos setmanes addicionals de permís retribuït per naixement i cura de fill o menor amb discapacitat o en cas de part, adopció o acolliment múltiple.

El Ministeri de Treball explica en un comunicat que el reial decret del març passat amb què es van modificar els permisos per naixement i cura de fill va introduir també que aquestes prestacions serien un dret individual. Aquesta definició va donar lloc a la pràctica a una situació no prevista en el cas de les famílies monoparentals: el repartiment equitatiu entre els dos progenitors de les dos setmanes addicionals deixava en una sola setmana el permís en haver-hi només un progenitor, en la majoria dels casos una dona. Aquest punt es rectifica amb el nou criteri i s’iguala el dret entre ambdós models de família perquè els menors "puguin rebre les cures necessàries independientemene que tinguin un o dos progenitors".

La Federació d’Associacions de Mares Solteres havia denunciat recentment que la nova regulació "perjudicava un dret que ja es tenia reconegut" i explicava que dos mares solteres havien sol·licitat en sengles reclamacions a l’Institut Nacional de la Seguretat Social poder disfrutar de les mateixes setmanes de permís parental que la resta de famílies.

tracking