SEGRE

AGRICULTURA MERCATS

VÍDEO. Un pagès arranca pomeres perquè li ofereixen només 8 cèntims per quilo

D’un tipus de golden supreme, amb la qual cosa amb prou feines cobriria una tercera part de les despeses || Aquest productor lleidatà té les finques a Bujaraloz

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les primeres pomes típiques d’estiu estan a punt per a la recol·lecció, però els preus inicials semblen lluny de cobrir les expectatives dels productors. Aquest és el cas del lleidatà Edmundo Pibrall, que ha optat per arrancar més de 2,5 hectàrees d’un tipus de golden supreme davant les ofertes de compra que tot just li donaven 8 cèntims d’euro, explica.

Segons va afirmar ahir SEGRE, a les cambres frigorífiques encara hi ha golden de l’any passat que s’està oferint a més de 30 cèntims el quilo, amb la qual cosa l’agricultor percebria entorn de 18 cèntims. “Jo havia de competir amb aquest preu i vaig mirar possibilitats de destinar-la a indústria per a productes de qualitat, com poden ser potets. L’oferta d’una empresa francesa suposava que amb prou feines em quedarien 8 cèntims d’euro per quilo i d’allà hauria de pagar la Seguretat Social, el combustible... Així que he decidit arrancar abans que perdre diners un any més”. Segons les seues xifres, amb aquest preu no cobriria ni una tercera part dels costos, que situa en uns 25 cèntims. Per això, ha apostat per arrancar més de 2,5 hectàrees d’aquestes pomeres que té a Bujaraloz. Les darreres valoracions oficials del ministeri d’Agricultura situen el preu de la poma golden emmagatzemada a les cambres de fred en 35 cèntims d’€ el quilo. Data de la setmana 15, és a dir, del mes passat i en les mateixes dates de l’any passat, quan escassejava l’oferta, la valoració s’elevava a 77 cèntims, segons el departament que dirigeix Luis Planas. Les previsions oficials de collita de poma apunten que de les finques de Ponent sortiran aquesta campanya 209.860 tones de pomes (+11%).

L’agricultor primer va arrancar una hectàrea de fuji i ara més de 2,5 de golden supreme.

L’agricultor primer va arrancar una hectàrea de fuji i ara més de 2,5 de golden supreme.E.P,

tracking