SEGRE

AGÈNCIA TRIBUTÀRIA

Gairebé 14.500 M€ d’ingressos al lluitar contra el frau fiscal

María Jesús Montero.

María Jesús Montero.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ingressos derivats d’actuacions directes de prevenció i lluita contra el frau fiscal es van situar l’any passat en 14.490 milions d’euros, un 1,9% més que el 2017, segons les dades publicades ahir per l’Agència Tributària.

A això s’afegeixen 599 milions ingressats en declaracions fora de termini sense requeriment previ, un 5% més, que són conseqüència de les actuacions generals de l’Agència, la qual cosa situa el resultat total de prevenció i control del frau tributari i duaner en 15.089 milions, un 2% més.

El fisc ha ingressat el 2018 fins a 599 milions per declaracions fetes fora de termini

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, va mostrar la seua “satisfacció” per aquestes dades i per la posada en marxa d’una unitat de grans contribuents, que ha permès l’especialització en el seguiment “de grans empreses que tenen entramats societaris que dificulten” conèixer-ne la realitat fiscal.

La Unitat Central de Coordinació del Control de Patrimonis Rellevants, creada el 2018 en el si de l’Oficina Nacional d’Investigació del Frau, coordina el seguiment d’uns 170.000 contribuents i l’any passat va aconseguir ingressar 347,5 milions d’euros en 494 expedients.

D’aquesta manera, va assenyalar la ministra, es dedica “gran part dels recursos de l’Agència” al frau “més sofisticat” en termes d’enginyeria fiscal que, a més, permet aflorar quantitats de frau “significativament” superiors.

Pel que fa a les sospites dels Tècnics del ministeri d’Hisenda (Gestha) sobre les declaracions dels autònoms, bona part dels quals com a mileuristes, va aclarir que “no hi ha cap campanya dirigida a cap col·lectiu en concret”.

tracking