SEGRE

VITICULTURA EMPRESES

Raimat ja elabora tots els vins de la seua marca amb raïm ecològic

El celler lleidatà compta amb 500 hectàrees certificades || Augmentarà la producció un 5% aquest any, gràcies a les condicions meteorològiques favorables

El celler Raimat va començar ahir la verema, el primer d’Europa a fer-ho.

El celler Raimat va començar ahir la verema, el primer d’Europa a fer-ho.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El celler Raimat, que forma part del grup Codorníu, ja té la certificació de producció ecològica per a tots els ceps que destina a l’elaboració dels caldos que es comercialitzen sota la marca de la centenària cava lleidatana. Així ho va explicar ahir el director tècnic de Raimat, Joan Esteve, que va xifrar en més de 500 hectàrees, de les 2.000 que té la finca, les distingides amb el segell que acredita que les pràctiques agrícoles implementades són cent per cent ecològiques. A més, va posar èmfasi en la necessitat d’anar més enllà i potenciar també la sostenibilitat a la producció. “Sabem que no és el camí més ràpid ni tampoc el més curt, però és el que ens portarà més lluny”, va assenyalar Esteve, que va recordar que aquest celler lleidatà, des de la seua fundació el 1914, ha sigut pioner en la implementació de sistemes de viticultura sostenible.

En aquest context, Raimat va donar ahir a la nit el tret de sortida a la verema. Segons va apuntar Esteve, s’espera que aquest any la producció sigui un 5% superior a la registrada en la campanya passada, quan es van assolir els 6 milions de quilos de raïm. En aquest sentit, va destacar que, a banda d’incrementar la quantitat produïda, també s’espera una collita “excepcional” quant a qualitat a les bones condicions climàtiques. “Malgrat les dos setmanes de forta calor que vam tenir a finals de juny i a mitjans de juliol, la resta de la meteorologia ha estat molt favorable, amb un ambient sec, càlid i amb nits fresques”, va manifestar, alhora que va explicar que “s’esperen raïm i vins blancs afruitats i frescos”. D’aquesta manera, per segon any consecutiu, la producció de Raimat anirà en ascens, després del sot del 2017 per les tempestes de granís.

Raimat espera una collita “excel·lent” en qualitat i en quantitat, en la mateixa línia que la de l’any passat

D’altra banda, Esteve va assenyalar que per a les varietats negres “encara és molt aviat” per entrar en valoracions, ja que falten més de dos mesos per ser veremades. Per la seua part, Carles Escolar, enòleg de Raimat, va destacar ahir a la nit que “la varietat chardonnay ha sigut la gran protagonista de la verema de Raimat”. Aquesta varietat, destinada a l’elaboració del cava Raimat, “arribarà al mercat aproximadament en any i mig”, va assenyalar.

Amb l’inici de la verema, comencen dos mesos de treball a Raimat. Després de la chardonnay, se seguirà amb la recol·lecció dels ceps destinats a elaborar el vi blanc, fins a mitjans de setembre. Després serà el torn del raïm negre, que es verema a l’octubre.

tracking