SEGRE

Vall Companys, el gegant lleidatà del porcí, ven hamburgueses vegetals

Zyrcular Foods desenvoluparà els seus productes a Lleida

Instal·lacions de Vall Companys a Lleida.

Instal·lacions de Vall Companys a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La lleidatana Vall Companys, que és la dotzena productora porcina del món i la segona europea, ha irromput en el negoci de la proteïna vegetal amb la constitució de Zyrcular Foods, una empresa dedicada a importar i distribuir productes de proteïna vegetal desenvolupats a tot el món.

Zyrcular Foods, nascuda al mes de juny, establerta a Lleida i que compta amb una plantilla de vint treballadors, ha aconseguit un contracte per poder distribuir a l’Estat espanyol els productes de Beyond Meat, una companyia establerta als Estats Units i que va començar a cotitzar al Nasdaq al mes de maig, segons informa Expansion. En tres mesos s’ha revaloritzat un 150% en el selectiu de Nova York. Les seues hamburgueses per a vegans ja es poden consumir en alguns restaurants espanyols i en cadenes com Goiko Grill. A partir d’ara, tanmateix, a través d’aquesta nova companyia estaran disponibles també a la cadena de supermercats Sánchez Romero, que és la primera cadena de supermercats que incorpora el producte a la seua oferta. Les hamburgueses vegetals de Beyond Meat es venen en safates de dos unitats de 113 grams i el preu ronda els 30 euros el quilo. A més, Zyrcular Foods també és distribuïdor de la companyia holandesa Next Foods, que està especialitzada en proteïna vegetal.

D’altra banda, la nova aposta de Vall Companys, presidida per Òscar Vall Esquerda, i en la qual són consellers els seus dos germans i copropietaris del Vall Companys, Josep i Meritxell Vall, preveu desenvolupar les seues pròpies investigacions en aquest segment de mercat que està en fase de creixement. En aquest sentit, segons van informar des de la firma lleidatana, aspiren a tancar acords amb la UdL i Acció, i aprofitar que Lleida és una zona estratègica en producció de fruita, carn i cereals. Vall Companys, que mou cinc milions de porcs a l’any, va facturar 1.646 milions d’euros en l’exercici 2017 i va guanyar 108 milions.

tracking