SEGRE

LABORAL INDICADORS

Només set de cada cent contractes a menors de 30 a Lleida anys són indefinits

A la demarcació de Lleida, i un terç dels que firmen són a temps parcial || El sindicat CCOO denuncia que els joves pateixen tres vegades més la temporalitat

Imatge d’arxiu de la sala d’espera de l’oficina de l’atur de Lleida, al carrer Acadèmia.

Imatge d’arxiu de la sala d’espera de l’oficina de l’atur de Lleida, al carrer Acadèmia.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors lleidatans de menys de 30 anys són els que més pateixen la temporalitat en l’ocupació i els treballs a temps parcial. Així es desprèn de l’últim balanç publicat per la conselleria de Treball, que ve a endinsar-se en una tendència observada en els últims anys. I és que només set de cada cent contractes firmats al juliol a Lleida per menors de 30 anys van ser indefinits.

Aquest percentatge es tradueix en 686 contractes de durada indeterminada davant dels 9.323 temporals. Especialment sagnant és l’estadística per als treballadors menors de 20 anys. En aquest cas, només 97 dels 2.862 contractes que van ser firmats el mes passat a Lleida per joves pertanyents a aquest col·lectiu van ser indefinits, el 3%.

El 50% dels treballadors catalans de menys de 30 anys té un contracte temporal, segons CCOO

A mesura que la franja d’edat dels joves ascendeix, també augmenta el tant per cent de contractes indefinits que firmen. Així, un total de 287 dels 4.352 contractes firmats per treballadors d’entre 20 i 25 anys van ser indefinits, sis de cada cent. En el cas dels lleidatans d’entre 25 i 30 anys, la freqüència de contractes de durada indeterminada es va incrementar fins a un de cada deu, 302 de 2.795 al juliol.

De fet, aquest últim percentatge supera el de contractes indefinits firmats per treballadors majors de 30 anys a Lleida el mes passat, que es va situar en el 9,1 per cent, amb 1.370 contractes davant dels 14.575 temporals.

Amb tot, la principal bretxa entre els treballadors de menys de 30 anys i els que superen aquesta edat al juliol a Lleida es va observar en la durada de la jornada laboral. D’aquesta manera, un terç dels contractes firmats el mes passat a la demarcació per menors de 30 anys va ser a temps parcial, un total de 3.173 contractes davant dels 6.718 que van ser a temps complet. Al contrari, entre els majors de 30 anys, els contractes a temps parcial firmats el mes de juliol van representar el 17,6%, amb 2.753 contractes davant 12.884 que ho van ser a temps complet.

Per altra banda, i amb motiu del Dia Mundial de la Joventut, que es va celebrar ahir, el sindicat CCOO va denunciar que la meitat dels treballadors catalans menors de 30 anys tenen un contracte temporal, mentre que el percentatge es redueix al 15,6 per cent en cas dels que superen aquesta edat. A més, també va subratllar que 57.559 joves treballen a temps parcial malgrat preferir una ocupació a temps complet, la qual cosa representa el 39,35% del total.

tracking