SEGRE

SECTORS FINANCERS

Els lleidatans destinen més de 43 milions a assegurances

La despesa ha crescut més d’un 5% l’últim any || Uns 14,5 milions corresponen a cotxes i gairebé 8, a primes agràries

Imatge d’un accident de trànsit el mes passat a Constantí.

Imatge d’un accident de trànsit el mes passat a Constantí.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els lleidatans van destinar l’any passat 43,44 milions d’euros a les primes d’assegurances, una xifra que suposa un increment de més d’un 5% respecte a l’exercici del 2017, que es va tancar amb 41,31 milions. Així es desprèn de l’últim informe del sector elaborat per la vicepresidència i conselleria d’Economia i Hisenda que dirigeix Pere Aragonès. Del volum de primes intermediades l’any passat a les comarques de Ponent, 10,8 milions corresponen al que la conselleria qualifica com a “nova producció”.

Les primes corresponents a assegurances de vida representen tan sols un 6,9% del total, és a dir, 2,997 milions d’euros. En el cas del capítol de no-vida, el gruix correspon a les assegurances de vehicles. En concret, suposen el 35,85% del volum total de negoci de les primes de no-vida amb 14,5 milions d’euros.

Les assegurances de la llar voregen els tres milions, xifra similar als d’assistència sanitària

En una província en la qual el sector primari és un dels puntals de l’economia, les assegurances agràries combinades van suposar l’any passat 7,991 milions.

Aquesta partida significa un descens respecte al 2017, quan va assolir els 9,338 milions, d’acord amb les dades de la Generalitat.

Les assegurances multirisc representen també un dels negocis més importants del sector a la província. En concret, els de la llar van representar l’any passat els 2,998 milions i els industrials, 2,935. D’altra banda, els multirisc comunitaris van assolir els 1,563 milions i els contractats pels comerços van superar lleugerament el milió d’euros. En concret , es van enfilar fins als 1,079 milions a Ponent.

Les assegurances d’assistència sanitària, per la seua part, van suposar els 2,907 milions d’euros l’any passat a la demarcació. Aquesta xifra suposa un increment significatiu respecte als 2,368 de l’exercici del 2017. Finalment, els d’accidents van tancar el 2018 amb 1,197 milions.

“El 2018 el sector manté la tendència de creixement tant en vida (2,22 per cent) com en no-vida (1,77 per cent) i incrementa els mitjans personals afectes a l’activitat (1,19 per cent), segons va afirmar Xavier Erbàs, subdirector d’Entitats Asseguradores i Mediadores.

El sector assegurador manté la tendència de creixementEl sector de la distribució tradicional d’assegurances a Catalunya va tancar el 2018 amb un volum de negoci de 827,34 milions d’euros en primes intermediades, cosa que representa un 1,84 per cent més que l’exercici anterior malgrat la reducció de cinc entitats, seguint la tendència d’anys anteriors.

tracking