SEGRE

MACROECONOMIA

L’OMC preveu una contracció del comerç global mundial en el tercer trimestre

En un context marcat per la guerra comercial entre els Estats Units i la Xina

L'OMC preveu una contracció del comerç global mundial en el tercer trimestre

L'OMC preveu una contracció del comerç global mundial en el tercer trimestreEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les últimes xifres sobre ordres d’exportació, transport aeri de càrrega i altres indicadors econòmics fan preveure que es mantingui la contracció del comerç mundial en el tercer trimestre de 2019, va assenyalar l’Organització Mundial del Comerç (OMC).

En un context marcat per la guerra comercial entre els Estats Units i la Xina, ara també estesa a l’àmbit financer pel conflicte de divises entre ambdues potències, l’OMC ha publicat avui el seu Baròmetre de Comerç de Mercaderies i el va situar en 95,7 punts, la pitjor xifra des de març de 2010.

Aquest índex, al que l’OMC ha canviat el nom (fins ara es denominava Indicador de Perspectives del Comerç Mundial) indica una esperada contracció en els intercanvis quan se situa per sota dels 100 punts, i expansió quan sobrepassa aquesta marca, una cosa que no succeeix des de fa un any.

Els sis subindicadors amb què es calcula el baròmetre van mostrar també contracció, sent especialment baixos el de trànsit aeri de mercaderies (91,4 punts) i el d’evolució del sector de l’electrònica (90,7).

Només les mercaderies marítimes van ser a prop dels 100 punts a l’indicador (van assolir els 99), mentre que l’índex d’ordres d’exportació va assolir els 97,5 punts, el de producció i venda d’automòbils 93,5, i el de matèries primeres i agrícoles 97,1.

"La lectura de l’últim baròmetre suggereix que el comerç de mercaderies es mantindrà feble en el segon i el tercer trimestre", va concloure l’OMC en un comunicat.

En les últimes xifres completes trimestrals de l’organització, les del primer trimestre, es va registrar un augment interanual de l’1,2 per cent al comerç mundial de mercaderies, 2,8 punts percentuals menys que en el mateix període de 2018.

tracking