SEGRE

Les exportacions lleidatanes cauen un 4,1% el primer semestre

Superen per poc els 900 milions d'euros

Imatge d'arxiu de la duana de Lleida.

Imatge d'arxiu de la duana de Lleida.Magdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les exportacions de la demarcació de Lleida a l'estranger han caigut un 4,1% durant el primer semestre de l'any en comparació amb el mateix període de l'any passat. Segons dades fetes públiques aquest dimecres pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, entre gener i febrer de 2019 s'han exportat productes per valor de 903,9 milions d'euros, mentre que l'any passat aquesta xifra va superar els 940 milions. La de Lleida és l'única demarcació catalana que pateix una caiguda de les exportacions en aquest període.

El conjunt de Catalunya registra un increment del 2% i s'han assolit els 37.374,9 milions d'euros en exportacions.

Les empreses del sector alimentari, begudes i tabac continuen sent les que encapçalen les exportacions lleidatanes, amb vendes per valor de 517,8 milions d'euros, amb una caiguda del 10,3%, seguides per les de béns de consum amb 92,6 milions i un augment del 4,7%.

D'altra banda, les importacions lleidatanes han crescut durant el primer semestre un 6,8% arribant als 524,2 milions, resultat que deixa una balança comercial positiva a la demarcació de 379,6 milions, malgrat ser un 15,9% inferior respecte al mateix període de l'any passat.

Tot i la caiguda de les exportacions lleidatanes en el primer semestre d'aquest any, al juny, que és el darrer mes del qual es tenen dades, la demarcació va registrar un increment del 7,1% de les vendes a l'exterior arribant als 189,2 milions d'euros. Els productes de l'alimentació, begudes i tabac han liderat vendes amb un increment de l'1,7% i 117,1 milions, seguits pels béns d'equip amb un increment del 39,4% i 20,8 milions.

Al conjunt de Catalunya, les exportacions van caure un 1,1% el passat mes de juny i es va arribar als 6.121,3 milions en productes venuts a fora.

tracking