SEGRE

INTERACTIU. Com ha evolucionat la pensió mitjana dels autònoms?

Pensió mitjana autònoms

Pensió mitjana autònoms

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pensió mitjana dels autònoms ha crescut un 29,7% en els últims deu anys, fins als 686 euros, per sobre de l'augment del 21,2% experimentat per la pensió mitjana del Règim General en aquest mateix període, segons dades de la Federació Nacional d'Associacions de Treballadors Autònoms (ATA) extretes de les estadístiques de la Seguretat Social. La pensió mitjana d'autònoms, malgrat haver pujat gairebé un 30%, continua sent un 37% més baixa que la del Règim General. El següent gràfic mostra com han evolucionat:

La pensió mitjana dels autònoms va assolir el mes de juliol passat els 686 euros mensuals, 157,24 euros més que l'existent el juliol de 2009..

Els nous jubilats del Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) van percebre al juliol una pensió mitjana de jubilació de 761,68 euros, un 30,6% més que la mitjana de jubilats del RETA el 2009, és a dir, 178,49 euros més

Pel que fa al nombre de pensionistes, en el Règim General hi ha un 41% més de pensionistes que el 2009, la qual cosa suposa més de dos milions de nous pensionistes. El ritme és molt menor en el cas dels autònoms, que han sumat un 7,7% de nous pensionistes en els últims deu anys.

A Espanya, durant el primer semestre de 2019, gairebé 9 de cada 10 autònoms cotitza per la base mínima. Aquesta és una de les conclusions que ha difós l'Associació de Treballadors Autònoms en un informe a partir de les estadístiques d'ocupació del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social. El nombre d'autònoms (persones físiques) que cotitzen per sobre de la base de cotització amb prou feines representen un 14% del total. A més, respecte al primer trimestre de 2019, aquesta xifra s'ha reduït, en especial en aquells que cotitzaven entre la base mínima i 1,5 vegades més..

Per sexes, hi ha més autònoms homes que dones.

A més, la major part es troben entre els 40 i 54 anys.

El 6,3% dels autònoms persona física simultanieja la seva activitat amb una altra per compte aliè.

Dos de cada tres autònoms (66%) tenen una feina per compte propi per necessitat, davant un 34% que van optar a aquesta modalitat per oportunitat. Aquesta és una de les conclusions extretes d'un informe sobre autònoms i/o freelances realitzat per Adecco i Infoempleo. Les últimes dades disponibles d'Adecco i Infoempleo procedeixen d'una enquesta duta a terme a 500 treballadors per compte propi a Espanya a qui van preguntar sobre diversos aspectes relacionats amb l'autoocupació. Totes les dades estan publicades a l'informe anual i fan referència a 2017. Els motius que han portat als treballadors a fer-se autònoms han variat al llarg del temps. El 2014 gairebé un 40% ho va fer per oportunitat, mentre que el 2015 gairebé un 75% ho van fer per necessitat..

tracking