SEGRE

OCUPACIÓ JOVENTUT

UGT exigeix la limitació del nombre d’estudiants en pràctiques per empresa

Un moment de la protesta protagonitzada per joves d’UGT.

Un moment de la protesta protagonitzada per joves d’UGT.AVALOT-UGT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Avalot, l’organització juvenil d’UGT a Catalunya, va apostar ahir per limitar el nombre d’estudiants en pràctiques per empresa i va criticar que els becaris puguin tenir el mateix nivell o més de responsabilitats que un treballador contractat. La portaveu de les joventuts ugetistes, Elena Ferrero, va afirmar, en aquest sentit, que les empreses haurien d’estar obligades a fer un contracte indefinit als estudiants en pràctiques que faci més d’un any que són a la companyia.

I és que, segons va manifestar Ferrero, “la feina dels becaris serveix perquè els empreses puguin reduir costos en la contractació de treballadors. Aquesta situació sumeix els becaris en situacions injustes, precàries i de total explotació laboral”.

A més, en el marc d’una acció de protesta que, sota el títol Venda d’esclaus, van protagonitzar a la plaça Reial de Barcelona, Ferrero va apostar per la creació d’un registre de becaris amb la finalitat de de determinar el nombre de persones que estan treballant com a tals a Catalunya i determinar qui està cobrint realment un lloc de treball. “Es neguen sistemàticament a donar-nos les dades amb l’excusa que no són personal laboral. Això ens fa pensar que els becaris estan cobrint en molts casos llocs de treball”, va concloure Ferrero.

tracking